fredag 29. april 2011

Stable, sa kjerringa...

Mannen min mener at to ting må ut når en ny ting kommer inn, men jeg bare stabler, jeg...

 
 
  

 Hva gjør du når de andre i huset synes dere har nok stæsj?

søndag 24. april 2011

Seksti delt på ti

Vi har hatt en deilig påske på fjellet. Åtte dager på familiehytta, masse kos (med tilhørende gnisninger når vi er 10 stk i ei lita hytta, men aller mest koselig), mye gråvær, men til slutt kom sola!!!

    


 

 

 

Påske-egg, skirenn for hele familien, spill til langt på natt, mat, godis, tøys og masse latter (på ett av bildene kan du se det meget treffende kallenavnet vi ga hytta etter en flirfull påske).

Det har krydd av glade søskenbarn, som har lekt i sola, skrevet brev til påskeharen, jaktet etter påske-egg med påfølgende sukkersjokk før frokost.


Det har vært ei god påske - og nå er det deilig vår i byen! Den siste snøen hadde smeltent og det var full sommer da vi endelig kom hjem.

Jeg håper du har hatt en god påske også - hvor du nå har vært ♥

lørdag 16. april 2011

Deilig påske!God påske til alle - uansett om dere er på fjellet eller et helt annet sted! Jeg kommer plutselig tilbake.

torsdag 14. april 2011

Pute-overhaling

Forrige helg ble to broderte puter med hjem fra loppis - sånne med diamant-søm i tykt tykt garn. Den ene ble staks adoptert av 9-åringen, men den andre - den jeg likte best - fikk jeg beholde.

Jeg har tenkt at DER går grensen for hva jeg vil ha, sånne er kule i bruktbutikker eller hos andre, men så fant jeg en som hadde så fine farger! Baksida derimot var helt feil, fargen passet ikke til forsida i det heletatt (synes jeg i allefall). Men hva gjør vel det? Vi har da stoff hjemme!

Puta hadde ikke noe fyll, noen ville tydeligvis ha innerputa, men ikke trekket. Her var det bare å sprette av bakstykket! Sømrommet på baksiden var ganske snaut, så etter å sprettet av baksiden kastet jeg over kantene tett inntil broderiet. Sånt stoff rakner jo så innmari fort, og jeg hadde tenkt å vaske det.

  

Jeg vasket det forsiktig for hånd, rullet det inn i et håndkle for å klemme ut vannet, og hengte til tørk. Så klippet jeg til et bakstykke av hvit bomull til broderiet, siden jeg ikke skulle ha innerpute i den, og et bakstykke i grønn filtet ull .

Jeg sydde det hvite stoffet fast på broderi-stykket med vanlig rett-søm, så tett inntil broderiet som mulig. Bruk gjerne glidelås-fot på symaskina for å komme så tett innti som mulig.

 

Så er det bare å legge stykkene rette mot rette, sy tettest mulig inntil broderiet, og kaste over. La det stå igjen en åpning, og stapp puta med vatt e.l. Min vatt er innmaten fra ei pute kjøpt på Stoff & Stil. Billig og greit!

  

Så er det bare å nåle sammen (lurt for å få det noenlunde jevnt) og sy igjen åpningen for hånd, og voila! Pute!

 

Dander pute pent på et passende sted:


Kanskje du har noe havl-pent liggende som bare trenger en liten justering for å bli skikkelig fin?

onsdag 13. april 2011

Vakker grå hage

Nå er våren her! Vi har hatt vår første middag på terrassen, sammen med naboen og en hel haug med unger (egne og lånte). Nå lukter det frisk vår av håret mitt, og jeg er støl i armene og sår i håndflatene av å rake tykke, tykke lag av løv, som forsvant under snøen som plutselig kom i fjor høst.

Det er ikke mye grønt der ute enda, men jeg synes hagen er utrolig vakker akkurat nå - grå og vakker med herlig duft og vakkert vår-lys. Bare se:

 
  
Jeg tror dette er min favoritt-årstid (selv om ikke alle vårdager er like lyse...) og gleder meg helt enormt til det blir enda varmere og grønnere der ute.

Håper du også har hatt en deilig vårdag i dag!

tirsdag 12. april 2011

"Ny" stol

I stua har vi klart å klemme inn en eneste lenestol. Den er sliten, men god, og har ei søster som er lagret unna i påvente av fler kvadratmeter, planen er å få pusset opp begge to når vi en gang får plass til å ha to lenestoler i stua.

I mellomtiden har den bodd under ymse tepper, pledd, lammeskinn og puter, og etter å ha blitt inspirert av Randi med bloggen små ting fra mitt hjerte og sinn bestilte jeg sporen streks opp en jelly roll i spreke vårfarger, og i helgen ble det teppe tilpasset stolen. "Det er jo nesten som å få nyt stol jo" sa 9-åringen, og det er jeg enig i!
Rull med stoff designet av Heather Bailey, jeg har kjøpt det fra equilter.com siden jeg ikke gadd ikke lete fram nok matchende stoff og skjære til strimler selv.

Etter et par timer foran symaskina var teppet ferdig - det er vattert med ullvatt, baksiden av stoffer fra skapet og kanter av strimler som ble til overs. Enda er det igjen nok stoff til ei pute til sofaen.

 
De eneste jeg har å utsette på prosjektet er at det skal godt gjøres å få det heeeeelt rett når man syr med sånne strimler, men pytt pytt! Sluttresultatet ble bra, jeg er fornøyd og stolen er i vår-stemning.

mandag 11. april 2011

høy WAF #2

Her skrev jeg om de nye høyttalerne våre med høy WAF - og jeg lovte å komme med fler bilder etter at vi fikk montert dem. Min effektive mann har altså ikke brukt nesten to uker på å få dem opp (de var ferdig montert samme kveld) - men jeg har somlet veldig med å  ta bilder. Her er de endelig - nesten usynlige høyttalere, perfekt for trangbodde som ikke vil ha store svarte klumper hengende eller stående i den lille stua:


 

Jeg er i grunnen ganske fornøyd med løsningen, nå har vi pent stereonlegg som funker og ganske bra lyd (i allefall mye bedre enn mens vi ventet på disse her, og all lyd kom ut på TVn, hehe). Mannen er også fornøyd (selv om han fortsatt drømmer om egen medie-stue med god lyd), og da kan jeg vel ikke kreve mer ♥


Vil du bytte?

Jeg har vært på loppis og bruktmarked, og når jeg går gjennom fangsten ser jeg at jeg på en måte har et lite overskuddslager. Pussig det der, hvordan man kan bli litt revet med når man står der i flokken med mennesker som lurer på om dette er dagen for det store loppis-kuppet....

Først - en emaljeskål fra Olden - jeg tror egentlig ikke jeg liker fargen på den... fasongen er fin, men det var denne møøøørke grønne fargen da. Kan tenke meg å bytte den i en annen skål, emaljert eller eloksert. Lotusboller er selvsagt alltid velkomne, hehe.

Skåla er i pen bruks-stand, den har små riper etter bruk på innsida (mest i bunnen) og under, men er i god stand i forhold til mange andre jeg har sett. Flaskegrønn (samme farge utenpå og inni), ca.15cm i diameter.


Jeg har også et par tapetruller, en i knall-kult retromønster og en litt mer romantisk. Retro-tapeten hadde originalembalasje da jeg fant den, den er helt uskadd. Den andre er det tatt noe av, men det er myyye igjen. Jeg vil gjerne bytte mot annet papir eller tapeter - gjerne biter (jeg trenger jo ikke hele ruller med slik tapet, det er delvis derfor jeg kan tenke meg å bytte bort noe av det).


Retro-tapet, mønsteret er i hvitt, brunt, gyllenbrunt som går ørlitt mot grønt. Mønsteret er helt symmetrisk, det bare ser litt buet ut fordi tapeten ikke ligger helt flatt på underlaget.
Romantisk småblomstret tapet, lyseblå bunn, lys grå små blomster og prikker og buketter i kremfarget og lys gult med brungrønne stilker og blader. Overflaten er lett skimrende, litt perlemorsaktig kanskje? Veldig søt uten å bli alt for nusselig.

Jeg bytter gjerne biter av rullene mot andre biter tapet, har et par tanke-prosjekter som kunne gjort seg bra med litt tapet eller papir i rett farge og mønster...

Det hadde jo vært moro om noen kunne bruke dette til noe - det var liksom for ikke å la de fine tapetrullene bli liggende igjen (og de jeg kjøpte dem av så bare rart på meg når jeg ville ha gammel tapet, hihi)

Send gjerne en e-post til krusedull (krøllalfa) krusedull (punktum) net hvis du er interessert i noe av dette (eller legg inn en kommentar om du heller vil det). Jeg selger ikke noen av tingene, men bytter gjerne om du har noe jeg kunne tenke meg. Det trenger ikke være tapet eller skåler altså, du må gjerne komme med andre forslag om du lager eller har noe du tror jeg kunne like ♥

fredag 8. april 2011

Syrom i miniatyr

Vi har jo ikke så mye plass, og noe hobbyrom har vi i allefall ikke plass til... allikevel jobbet jeg faktisk med å sy produkter til barn i et par år (når jeg tenker på det nå blir jeg litt imponert av meg selv, hihi). Istedet for syrom har jeg kjøkkenbord og en syskuff på kjøkkenet. Vil dere se?

Her har jeg ryddet for anledningen. Alt som trengs for å sette i gang skal befinne seg her, da er det bare å slenge maskina på bordet, trekke ut skuffen og sette i gang (under saksene bor serviettene våre, her utnyttes hvert eneste lille rom som blir til overs...)


I tillegg må jo stoffet oppbevares et sted, og med min fortid som stoffavhengig har det blitt et godt lager... (og jeg kvittet meg med ganske mye en gang i fjor altså, og har enda en stor (eller var det to?) plastkasse i kjelleren)

Takket være god plass og stor takhøyde på soverommet har jeg klart å holde av to store garderobeskap på soverommet, der oppbevares garn og stoff og bånd og alt tilbehør som ikke får plass i skuffen nede.

    

Da er det bare å sette i gang med nye prosjekter...

   

...bare de blir ferdige før middag, hvis ikke kan det fort bli litt litt grisete når maten er klar og skal på bordet.

Så - har du lyst på hobby"rom" har du alltids plass til det på ett eller annet vis. Det blir bare ikke så stort og flott som om du skulle hatt et rom til overs for formålet.

Hvor har du dine hobby-greier? Det er alltid mor å dele ideer og høre om hvordan andre har det.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...