mandag 30. mai 2011

Trappa mi

 
 
 
Deilig dag med dramatisk vær!
Jeg ble stående på trappa, fullstendig fascinert over ei kraftig haglskur.
Heldigvis er trappa overbygd, og det er i grunnen ganske koselig der.
Kanskje jeg må sette opp en stol, eller en liten benk der?
Noe å tenke på!

Litt av et vær over hele landet for tida, men jeg synes det er fasinerende og litt
spennende å stå ute og betrakte lyn og hagl mens tordenet ruller.
Heldigvis ser det ikke ut til at haglene har satt varige spor i hagen, og nå er
det friskt og nyvasket ute. Deilig!

Håper du også har hatt en fin dag - vær eller uvær!

lørdag 28. mai 2011

Hagetips #1 - speil i epletreet (DIY)

For noen år siden la jeg merke til at det var noe som blinket mellom grenene på ett av de vakre store kastanjetrærne som står i Trondheim sentrum. De hang høyt oppe, men det så ut som det kunne være små speil, og jeg syntes det var så vakkert. Noe sånt måtte det da gå an å ha i hagen, og etter litt grubling gikk jeg til innkjøp av speil-mosaikkfliser og fiskesnøre.

Her er en liten gjør-det-selv-serie for den som vil ha muntre sol-glimt i hagen - jeg lagde noen fler nå i år da jeg fant resten av flisene jeg kjøpte forrige gang

  
Du trenger:
♥ fiskesnøre eller annen solid "usynlig" tråd (kjøpt på Clas Ohlson)  
mosaikk-speilfliser (kjøpt på Panduro)
♥ sterkt lim - limpistol er fint!
♥ frivillig: små perler i glass eller metall

Klipp av et stykke fiskesnøre (20-30 cm) og knyt en løkke øverst. Hvis du vil kan du lime en perle på knuten

Ta to speilfliser, ha lim på den ene. Lim dem sammen med fiskesnøret imellom. Du velger selv hvor mange fliser du vil ha på hver tråd. Jeg har noen med 2, 3 og 4 fliser på. Jeg synes det er fint at de er litt ulik lengde på dem.

Heng opp i et tre eller en busk, sett deg ned med kaffekoppen og nyt det fine lys-spillet

  

Nå er epletrærne våre pyntet med små, små speil, og refleksene som drysses utover hagen når sola endelig kommer tilbake på tomta vår er ett av de sikre tegnene på at NÅ er det vår.

Jeg synes de er finest når epletreet fortsatt er uten lauv slik at sola virkelig slipper til og det blinker i de små speilene. Mine speil har hengt ute i 6-7 år, og har holdt seg like fine. Et par har kanskje forsvunnet, men de fleste henger der enda.

Dessverre begrenser mine foto-ferdigheter (og foto-utstyr) seg såpass mye at jeg ikke klarer å ta noen veldig gode bilder av speil-treet mitt, så dere får ta mine ord for at det er fint og stemningsfullt...


Hva synes du - er dette noe du kan tenke deg å ha i hagen?  

torsdag 26. mai 2011

Fin liten pakke i posten

  
  

Jeg har fått nydelig premie-pakke i posten fra Namaste med bloggene Kreativ Impulsiv og Krempulsiv. Nydelige tosidige bokmerker (derav to bilder), en fin magnet med bloggnavnet mitt på og seks glassunderlag. Pakket i en kjempefin stoffbit ♥ (jeg er eks-stoff-avhengig, kjenner det kiler i stoffoholikeren i meg nå altså!!) Tusen takk, jeg elsker fargene og mønstrene, helt perfekt!

Og se - bokmerkene virker også! Måtte teste dem ut på forrige helgs loppis-bøker. Jeg fant nemlig et eksemplar av pappas yndsings-gutte-serie, sammen med noen slitne Rocambole-bøker og en utgave av FEM-serien. Små skatter.

onsdag 25. mai 2011

Ruskevær ute, vi koser oss inne

 
 


Pelargoniene liker det kjølige og fuktige været, og lillemor ser ut til å like en pause fra ute-livet.
Deilig med en inne-dag innimellom, vi har hatt mye fint vær, og nå blir kanskje bonden glad også?

Jeg benytter sjansen til å ommøblere i vinduskarmene. Koselig å være inne litt, når det er fint vær (oppholds, og mer enn 12-13 grader ;) ) er vi stort sett i hagen - den er en kjærkommen forlengelse av huset på denne tida av året.

I morgen ønsker jeg meg ute-vær igjen, tenker det blir fint i hagen nå som den har fått vann!

tirsdag 24. mai 2011

Hverdag

 
 


Svigerfar har reist hjem etter helgebesøk, og det er gråvær og vind ute.
Deilig med helt vanlig hverdag. De store er på skolen, minstemor og jeg gjør hverdags-ting hjemme.
Ikke noe stress, bare rydde litt og vaske klær. Deilig å henge opp tøy ute i frisk og mild vår-vind.
Akkurat nå feier en liten regnbyge forbi, men det gjør ikke noe, vasken tørker sikkert i vinden etterpå.

Nå sover lillemor, kaffekoppen er fylt opp og jeg har all verdens blogger på fanget.

Ønsker en fin dag til alle som er innom ♥

torsdag 19. mai 2011

"Nytt" bord (DIY)

Hva gjør man når man er lei av kjøkkenbordet sitt, men det er både solid, har perfekt fasong og det ikke er lett å finne nytt som passer inn på det lille kjøkkenet? Jo - man gir bordet en liten makeover!


Du trenger:

● kjøkkenbord med bordplate som lett lar seg stifte i (mitt er av heltre og nokså solid)
● et plastbelagt stoff du kan tenke deg å leve med en stund. Jeg kjøpte PVC-belagt lin fra Stoff & Stil
● stiftepistol eller hammer og små spiker/pappstift
● skjærehjul eller saks

1) legg bordet over på sida. Legg stoffet på bordplaten og brett kanten inn under bordplata. Stift fast stoffet, pass på å strekke det godt ut! Jeg fant noen duk-klips som gjorde det enklere å holde stoffet på plass, men det går nok fint uten også. La stoffet henge løst de siste 15-20 centimetrene ved hjørnet.


2) sett bordet tilbake på beina igjen. Brett stoffet inn under den andre langsida av bordplaten. Begynn med å stifte det fast på midten, og jobb deg utover til sidene. Husk å strekke ut stoffet så det ligger glatt på bordplata!

3) skjær eller klipp vekk overflødig stoff. Stift fast på samme måte på kortsidene. Til slutt bretter du hjørnene pent, og stifter fast på undersiden av bordplaten.
 

4) FERDIG!! Du har "nytt" kjøkkenbord! Brettene som var i stoffet da det var nytt har glattet seg ut helt av seg selv, og bordet ser mye lysere og triveligere ut.
  Jeg er kjempefornøyd med mye lysere kjøkkenkrok! Moro om noen andre kan ha nytte av ideen 

onsdag 18. mai 2011

Snille fine

  

Mannen min har impuls-shopper sommergave til meg i dag! Er den ikke søt? Etter en del år under samme tak vet han jammen akkurat hva jeg liker ♥  Nå skal jeg nyte sommeren med egen sommer-radio ute i hagen.

Søt retro-radio fra Clas Ohlsson - finnes også i hvitt. Kan gå på batteri eller nettspenning. Smart og fin ♥

tirsdag 17. mai 2011

En lang dag er over

 
 
 
 
Barnas dag er over - frokosten var hyggelig men veeeedig tidlig.
De store jentene trasket i langt tog med all slags vær, sol, regn og iskald vind,
deilig å komme hjem til varmt sodd og kake!

Vi bladde i bunadsbøker og drakk kaffe, og avla et besøk på skolen (mer kake og kaffe)
Nå er bordene ryddet, tre-fargede lys synger på siste verst,  flaggene er parkert.
Ungene sover og vi sitter med føttene høyt.

Det har vært en fin dag!

søndag 15. mai 2011

Ute i god tid! (for en gang skyld)

 
 
For en gang skyld er jeg tidlig ute, og har tenkt å unngå å stryke skjorter til lang tpå natt 16.mai. Kanskje jeg kan gjøre noe så hyggelig som å dekke et fint 17.mai-bord istedet. Det hadde vært noe nytt.

Nå er alle deler til bunader gjort rede for. Det eneste som manglet var bunads-skjorta mi.... Den ligger hos moster nevnt lenger ned i innlegget, og det hadde begge glemt. Heldigvis hadde jeg en ekstra skjorte liggende (igjen: takk til moster!!!) Gulede skjorter ligger i bløt, de andre er i vaskemaskina med blenda og vanish (etter instrukser fra folkemuseums-drakt-ekspert-moster (i allefall blenda, spurte henne ikke om vanish var ok... men satser på at det går greit) ).

En gammel liten strikke"bunad" med tilhørende jakke er skylt opp og henger til tørk og søljene ser fine ut. Regner med at nyvaskede linskjorter blir så glatte og greie at de ikke trenger strykes, hurra!

Nå trenger vi strømper til jentene, sko til eldstemann, og så skal jeg vaske noen flagg. Jepp, du leste riktig. Jeg har nemlig noen loppis-flagg som ikke ser helt bra ut... og jeg liker gamle bomulls-flagg bedre enn de nye syntetiske man får kjøpt nå om dagen. Tror det mangler noen stifter også.

Er du i rute til 17.mai?

Kjellerfunn og system i strikketøyet

Kapittel 2 i "ting jeg finner hjemme":

Denne visste jeg at jeg hadde altså, jeg hadde bare ikke tenkt på den på ei stund. Så hadde jeg en liten plan for å få orden på strikkepinner, garn og tilbehør. Planen innebar å putte ting i kurver eller noe sånt, og da kom jeg til å tenke på den fine picknick-boksen som sto i kjelleren. Vi har ei boble, og fikk denne av pappa fordi han syntes den matchet bilen. Nå står bilen i opplag, men boksen kan jo brukes.

Sammen med bambus-bokser fra Kremmerhuset og gammeldags strikke-kurv fra misjons-brukt-butikken på Lade ble det orden i sakene:

Her er det orden i sysakene (eller - strikke-sakene er det vel):
Det er ett trinn igjen i planen, nemlig en liten rist eller noe, med hjul på, som alt kan stå oppå. Da kan jeg bare trille det fram når jeg skal støvsuge, og jeg innbiller meg at det ikke samler seg fullt så mange hybelkaninen innimellom når de beholderne ikke står rett ned på gulvet.

Hva synes dere? Jeg er i allefall kjempefornøyd!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...