mandag 27. juni 2011

Sommervindu...

 
 
Rosa geranier inne, blomstrende prestegårdsrose ute.
Nybadet gulljente bygger med klosser i vinduskarmen mens kveldsvinden rusker i gardinene.
Dyrebare øyeblikk i en nokså våt og kjølig juni, de må nytes mens det varer!

Bloggen er i sommer-modus, skolejentene har ferie, men mor jobber og minstemor må i barnehagen litt til før det er full ferie. Dagene fylles opp med deilig hverdags-ferieliv.

søndag 26. juni 2011

Sommerprosjekt

 
 
 

Ingenting er så deilig som en uventet sommerdag!

Værmeldingen sa det skulle regne en uke, men søndagen kom med sol og varme.
Herlig ute-dag, og tid til overs for nye prosjekter.

En liten sommerlig malerjobb ble påbegynt i dag, jeg gleder meg til det blir ferdig.
Pensel i hånda og hvitvin i glasset - ikke så aller verst avslutning på helga.
Håper du også hadde en fin søndag - uansett vær!

onsdag 22. juni 2011

WOW! 99 it is! Kaker og blomster til alle!

Jeg la plutselig merke til at i skrivende øyeblikk er det 99 personer som følger bloggen min! DET er jammen ikke verst - jeg hadde ikke trodd på så mange følgere noen gang, og i alleafall ikke så fort. Siden det er nesten-jubileum vil jeg skynde meg å sende en stor takk til alle som er med og gjør blogging gøy!

♥ TUSEN TAKK ♥
til alle fine følgere, nye, gamle og framtidige, det er dere som gjør det gøy å blogge! (for hva hadde vel en blogg vært uten lesere? Kjedelig spør du meg!)

Nå er det blomster og kaker til alle!

 
 Håper alle sammen - og flere til - blir med med videre! Takk for følget så langt.

Katter i interiøret...

An Magritt med bloggen RomantiskRetro hadde en morsom blogg-post om dinousaurene hennes 4-åring hadde pyntet med på de mest uventede steder i huset, Da jeg oppdaget denne lille katte-flokken minnet de meg om dinosaurene hans, og måtte avbildes. Tror det kan være 2-åringen som har vært på ferde med tattepisene sine ♥

søndag 19. juni 2011

Hagefest

Vi har to småjenter med fødselsdag i juni, og da må det feires ute! Her er runde en, 10-årsdag på terrassen:

 
 
  
...og sånn ser det ut når noen 10-åringer + husets øvrige beboere har kost seg ved bordet:

  

Deilig og morsom bursdag, fornøyd fødselsdagsbarn og gjester, alle var passe høye på sukker etterpå *ler*  (de fikk noen innbakte pizzagreier før alle søtsakene altså...) Selv har jeg lært at makroner og pikekyss med wilton-farger må stekes på laaaaaaaav temperatur, så jeg satser på friskere farger neste uke, når den ekte fødselsdagen kommer...

Har du kost deg ute i helga? Jeg har hørt rykter om at det har vært fint vær mange steder. Her har det vært perfekt fest-vær i allefall. Hurra! 

fredag 17. juni 2011

Skjell i hagen

  
 

Se mine fine kamskjell!
Rester etter en middag med råvarer kjøpt fra en lokal dykkerklubb.
De har ligget i et hjørne i hagen et par år, i sommer har de visst begynt å flytte seg rundt.
Nå lyser skjellene opp på de merkeligste steder. Dukker stadig opp der jeg minst venter det.
Er en liten hagenisse på ferde? Eller en havfrue?

tirsdag 14. juni 2011

Starten på en ny samling?

    

Jeg har kommet over to sånne krus i det siste - og det er akkurat sånne vi hadde på hytta da jeg var lita! (hyttekrusene var uten trykk - men samme modell fra Figgjo).

Nå lurer jeg på om det kan være starten på en ny samling? Krusene har perfekt størrelse, er ekstremt stabelbare, jeg elsker kaffekopper uten hank, og det er jo så mange fine mønster fra Figgjo jeg kunne tenkt meg å samle på - men jeg har ikke plass til (eller bruk for) hele serviser...

Eneste jeg kan komme på som mot-argument er at hvis jeg begynner å samle, så finner jeg sikkert ikke fler. Eller kanskje akkurat dette kruset ikke finnes med så mange ulike trykk? Kanskje jeg skal samle på dem i hemmelighet? Hihi.

Må forresten takke alle dere fine menneskene som kommenterer innleggene mine ♥♥♥ Det var innmari godt å få så mange oppmuntrende kommentarer til "Overveldet"-innlegget mitt. Jeg er ikke sånn som snakker så mye om de dagene som ikke er så gode, så da er det godt å få fine tilbakemeldinger.

Dagen i dag er litt bedre - jeg har vært i skogen og avlevert 1.klassing som skal campe med klasen i natt - deilig med kjøretur på sommergrønne landeveier helt alene i fred og ro (i allefall på vei hjem),  jeg var innom Fretex og fant en fin gul (og billig) parasoll og et par helt nye blomstrete sko og fikk ryddet litt på jobb på vei hjem. Nå tror jeg jeg er klar for bursdags-maraton til helga... (her skal feires både 7 - og 10-årsdag på søndag - hjelp!)

mandag 13. juni 2011

Overveldet...

 
 
 
Jeg er litt overveldet i dag. Føler at  heledet alltid er klær og bøker og garn og leker og greier som flyter over alt i hele huset.

Nå det i tillegg regner ute for n'te dag på rad, det føles som jeg har stått opp med feil bein hver morgen hele helga, og jeg fortsatt har lyst til å legge meg igjen etter å ha sovet 10 timer, hjelper det ikke at det er langhelg og fri. Snarer tvert imot...

Unger og mann er gode og blide og ganske tålmodige selv om jeg går rundt med en liten svart sky svevende over hodet. Jeg drømmer om sol og deilig ute-vær, stort hus med egne rom til ungene, hobbyrom, TVstue og kanskje en bitteliten rydde-dame.

Ja, ja. Det kommer vel bedre dager med sol og overskudd. I mellomtida får jeg prøve å hygge meg som best jeg kan mellom barneklær, garnnøster, halvskitne klær og papirklipp...

lørdag 11. juni 2011

"Ny" fluktstol (DIY)

 Flukstolen bor ute på trappa hele året, og er litt sliten. På tide med nytt trekk kanskje?
 

 
 
Du trenger:
Flukstol-stoff (Stoff & Stil) - mål hvor lang stolen din er og legg til 30-40 cm ekstra. Du kan også klippe til og falde inn "vanlig" stoff for å få passe bredde, men bruk et solid stoff!
Stiftepistol (Biltema)
Saks

Fjern det gamle stoffet, men legg merke til hvordan det er festet og brettet fast til stolen. Ofte er stoffet bare sydd fast, men noen stoler har stoff som er festet med stifter. Løsne i såfall stiftene forsiktig med en tang eller et skrujern.
Skjær til den ene enden av stoffet slik at den er helt rett.
Tenk nøye ut hvordan du må feste stoffet for å få det riktig når du bretter det rundt rammen. Begyn med den ene siden.

Stift stoffet slik at det blir liggende over stiftene når du legger det på plass.
Legg stolen flatt så du ser hvor du skal klippe. Husk å la enden være så lang at du kan brette den rundt stangen der det skal festes!!
Jeg festet stoffet med to stifter før jeg "brettet ut" stolen for å få slakk i stoffet. Så klippet jeg til riktig lengde og stiftet jeg det fast rundt den siste stangen.

Ferdig! Stolen er klar for sol og mange nye somre.

mandag 6. juni 2011

Sommerlig på kjøkkenet

 


Da vi flyttet inn pusset vi opp hele huset, og selv om vi har bodd her i 11 år
er jeg fortsatt veldig fornøyd med fargevalg på veggene, og kjøkkenløsningen ellers
er så skreddersydd til det bittelille spise-kjøkkenet at det ikke er aktuelt å gjøre om på den.

Allikevel er det deilig å "gjøre" noe innimellom! I vår byttet vi ut vinduet,
og siden det nye var litt større måtte jeg sy nye gardiner.

Gardinene er hjemmesydde, og jeg bare elsker de nydelige sommerfuglene.
Om du ser godt etter ser du at en av dem er på vei ut, forbi pelargoniene...

Ikke noe fancy, gardinstoff og lift-system fra Stoff & Stil og klistremerker fra IKEA,
det enkle er ofte det beste!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...