mandag 31. oktober 2011

Spooooky!

 
I år orket jeg!

Vi bruker å skjære ut gresskar, men det er ikke ofte jeg har hatt ork til så mye mer. Men i år orket jeg! 
De to største ungene hadde avtalt å gå "knask eller knep" sammen med en gjeng unger fra klassen og nabolaget, det er jo morsomst å gå fler sammen!

Fridagen i ble brukt til å lagde halloween-søtsaker, så stunt-inviterte jeg de andre foreldrene på kaffe og kaker.


 
Maten var ikke så fancy - med en pose plast-edderkopper kommer man langt. "Te" med edderkopper til dessert etter middag, og små glass til de som kom på besøk seinere (engangs-snapse-glass fra Obs!). Jeg fikk gele-ideen fra Maison.

Små muffins med oransje krem og plast-edderkopper ble også kult, uten alt for mye jobb (fairy-cakes fra Nigella er en genial oppskrift). Vi hadde en gulrotkake også (men med gresskar i), med litt svart kakepynt-gelé ble det edderkoppspinn på toppen av ostekremen (men jeg glemte visst å ta bilde av den).

Pynten laget ungene etter skoletid, av svart tykt papir og vanlig printer-papir. De klipte ut figurer som vi limte på syltetøyglass og diverse lykter vi fant rundt omkring (vi brukte limstift, det er ikke så vanskelig å få vekk seinere). Den ene lampa i stuevinduet (ut mot gata) fikk til og med en maske.

 
Det kom mange små og litt skumle mennesker på døre, og ungene våre hadde en strålende tur i nabolaget. De kom hjem med en liten dose godis hver, og var ganske høye på livet da de deiset i seng litt for seint. Kvelden gikk med til å rydde opp, men pyttsann! Dette har vært en overskuddsdag (hurra!)

Håper du har hatt en fin halloween også - eller en fredelig en, hvis du ikke er glad i denslags ;)

...neste år håper jeg at jeg har et kamera som kan ta bilder i mørket. Det blir liksom ikke det samme når de er kornete og uskarpe, men dere får i allefall et inntrykk.

onsdag 26. oktober 2011

Fagerikt

 
 
Høstgleder i hagen.


De siste ringblomstene holder stand enda en stund, og de siste oransje tomatene er plukket. Jeg lar varmen stå på i drivhuset litt til, i håp om at de grønne blir røde etterhvert, men planten begynner å se litt stusslig ut nå...


Minstemor fryder seg med vann og sand.
Sommerlekene er ryddet vekk, men vann er gøy helt til frosten kommer.


Flere minner som lagres før vinteren ♥ 

tirsdag 25. oktober 2011

HøstlysEnda en deilig solfylt høstdag. Så mildt og vakkert at jeg tok sjansen på å henge ut dyner og klesvask.
Slike dager sparer jeg på til mørketida kommer.


Håper det har vært sol hos deg også i dag, både ute og inne ♥ 

mandag 24. oktober 2011

Gammelt nytt bord - høststemning

 
 
  
Deilig dag med vakkert høstlys! Jeg elsker når det plutselig kommer klare, solfylte dager innimellom de våte grå. Trærne som fortsatt har blader igjen lyser som flammende fakler i landskapet, lufta er rein og klar og verden føles så frisk, så frisk!

I stua har vi funnet fram igjen et gammelt bord - slitent men vakkert, akkurat som høsten. Jeg elsker de slitte utskårne kantene, den avskallede fineren på understellet, flekkene på bordplata, de varme fargene... Spillet i bordplata er så vakkert! Kanskje det har vært stasbord hos noen en gang - nå er det vakkert hverdagsbord hos oss fem.

Ute i hagen synger det på siste verset nå, men når jeg ser etter finner jeg små skatter. I dag har jeg ringblomst og gul solhatt på bordet, de står for en støyt og tåler litt kulde. Kanskje jeg burde spist solhatten  (et par av de røde som står ute), for halsen er ikke helt som den skal... men det kjennes ut som det verste er over. Jeg synes denne høsten har vært litt tung, jeg har vært uvanlig mye syk... men det går jo over.  Dager som denne gjør at alt føles mye bedre.

Deilig varm krydret te i koppen -levende lys - sol ute  - klar høstluft - flammende farger - jeg ønsker meg fler slike dager før den mørkeste tida kommer.

Håper du også har noen deilige  høst-dager innimellom de tunge grå

tirsdag 18. oktober 2011

Marokko: gateliv i Essaouira

Når jeg ser de siste innleggene mine, ser jeg at det er mye hus og gater, men ikke så mye liv i gatene. I siste kapittel fra Marokko vil jeg bøte litt på det, for gatene i Essaouira var fylte av farger og liv:

 

  
 
 
 
Vi har hatt en aldeles fantastisk ferie! Selv om det var nesten 2 dagers reise begge veier var det virkelig verdt turen. Mitt mantra ble etterhvert "veien er målet", men det er ingen hemmelighet at vi var ganske utslitte da vi kom hjem sent søndag kveld.

Etter lange varme og fuktige dager nyter vi den friske høstlufta og alminnelig hverdag med jobb og skole. Norsk litt fuktig hølstluft kjennes ganske tørr ut etter en lang uke med veldig fuktig sjø-luft. Nå skal vi nyte høsten og vinteren, og kose oss med minner, bilder og små skatter som ble med oss hjem.

Håper du også hadde en fin høstferie ♥ 

fredag 14. oktober 2011

Marokko: gatelangs i Essaouira

Vi har gått mye i løpet av denne ferien. Medinaen i Essaouira er ikke stor, men det er mange gater og smug her, stappfulle av inntrykk, for både øye, nese, øre og munn. Ikke rart at vi er slitne når kvelden kommer, selv om vi har ferie og gjør "ingenting":..
 
 
 
  
 
Alle bildene er fra gatene rundt Riad Baladin, det siste er fra inngangen "vår". Skattejakt og oppdagelsesferd har vært en stor del av dagene her (når vi ikke har vært på stranda og nytt bølgene og sanda). Vi fyller på med minner fra en fantastisk tur!

torsdag 13. oktober 2011

Marokko: SId Kaouki - pirat-caféDet er fantastisk å være på ferie når den som driver overnattingsstedet tilbyr seg å kjøre deg på utflukt, mot at du spanderer lunsj på henne! Herlige Nicole som driver Riad Baladin puttet oss alle i bilen og kjørte oss til fiskerlandsbyen Sid Kaouki, der vi badet og spiste dagsfersk sjømat på en kul hippie-café

 
nydelig strand og kul café
gule fiskebåter i Sid Kaouki

fiskerlandsby til venstre, hippie-café rett frem, og laaaaaaaang strand
Sjømaten kom fra fiskerlandsbyen like ved, og var helt klart veldig fersk! Det krydde av katter og hunder i cafeen... Fantastisk for ungene med fler valpekull og kattunger, vi voksne var litt betenkte, men tenkte at om Nicole, surferne og politimennene kan, kan vel vi også.... Maten var innbydende, og det virker rent, men altså litt fler dyr enn norske (eller marokkanske...) helsemyndigheter ville tillatt. Politimannen kunne tydeligvis styre seg også, men nøt lunsjen sin allikevel.
 
kosete hvalper inne i caféen (venstre), bolighus i fiskerlandsby (høyre)

herlig strand med sand og knudrete sandsteinsknauser

Det var ikke så verst å være på ferie her, dere! 

mandag 10. oktober 2011

Marokko. Essaouira: Riad Baladin

Familien har vært på "stor reise" i høstferien - helt til Afrika! Spente unger og spente voksne på fantastisk ferie under ukjente himmelstrøk! Her kommer en liten smak av Marokko!

Vi landet i Marrakech - det tørreste stedet jeg har vært på - og kjørte bil i 3 timer til Essaouira. Da var det seint for tre små reisende, senga var eneste mål (etter et veldig kjapt pasta-måltid...) Vår første hele dag var virkelig den fuktigste jeg har opplevd uten at det faktisk regnet - Essaouira ligger ved Atlanterhavet, og havtåka lå tjukt over hele byen mye av dagen. Utrolig fascinerende!
 
Morgen-utsikt fra taket vårt på Riad Baladin. Havet er rett bak husene, og vanligvis veldig synlig, men denne dagen så vi ikke det minste lille glimt av det... Frokost ble inntatt på takterrassen, så måtte vi utforske huset. Vi bodde i en "Riad" - et tradisjonelt Marokkansk hus med åpen plass i midten og hus rundt.

Riad Baladin er to hus som er slått sammen, og det er bare helt utrolig lekkert! Utrolig inspirerende, jeg vet blant annet akkurat hva slags gulv og vegger et framtidig nytt bad skal ha...
 
Det ene rommet vårt hade rosa bad (over) mens det andre var rødt. I den ene "hagen" er det bygget et boblebad med et lite "hus" rundt, slik at man kan ta boblebad helt usjenert selv om det ligger i et av fellesarealene. Palmer rundt, såklart...

 
 
Riad Baladin har mange kriker og kroker, trapper og ganger, det er nesten som en liten labyrint, men etter et par dager fant vi stort sett fram på første forsøk.

Er det ikke vakkert? Vi elsket i allefall dagene her - midt i en passe stor, passe gammel, passe varm og passe eksotisk by. Fler glimt fra turen kommer seinrere, Essaouira og Riad Baladin var nemlig full av motiver (og gjett om mor ønsker seg "ordentlig kamera enda mer enn før...) Håper du liker den foreløpige titten!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...