mandag 29. juli 2013

Sommer

Instagram-glimt fra min sommer. Som vanlig tilbragte vi mye av ferien på slektsgården i Telemark. Låvefest, elvebading, sol og varme. Ei uke med gode venner, sol og sjø i Vestfold var også med på å gjøre ferien uforglemmelig. Denne skal vi leve lenge på!
Fest på nyryddet låve
Utsikt fra kjøkkenvinduet
Mummi på innsida av spiskammerdøre - fra den gang de var i avisen. 
Badet med bilder av oldemor som pusser tennene 
(dett bildet er en del av planen min for det nye badet hjemme)
Feriesoverom... 
Kjøkkenvindu
Elvebading - sju år siden sist, men i år er vannstanden lav nok
Spiseplassen
Vi forbereder låvefest, med skilt for dem som ikke har vært her før.
Herlig middag hos Helene (smileull.blogspot.com)
Jeg rror jeg knne bodd i Helenes trappeoppgang, et av de
vakreste rommene jeg har sett
Sol og sjø på Tjøme

Håper alle har eller har hatt en god sommer d dere er eller har vært - det er deilig å få ladet opp batteriene med sol og finvær før høsten kommer igjen.

torsdag 11. juli 2013

De gamle soverommene

Som en del av byggeprosjektet må hele tak-konstruksjonen gjøres om. Det betyr at hele andre etasje blir ubeboelig en periode. Vi har ryddet, sortert og pakket ned 13 års oppsamlet innbo, og nå ser jeg igjen hvor fine soverommene egentlig er.


Da vi kjøpte huset for 13 år siden pusset vi opp alle rom, fant igjen det gamle panelet, skrapte og malte alt med linoljemaling i farger som kunne vært der da huset var ferdig i 1919. Det ligger mange timer med nitidig arbeid bak de fine gamle panelene


Vi slipte gulv, pusset og malte gamle ventiler og rør, kopierte gammelt listverk, trekte tak ble forsiktig reparert og malt... Jeg hadde helt glemt hvor detaljfokuserte vi var. Noen steder satte vi opp nytt panel, men det er lett å se forskjell på det nye, fullt av kvister som skinner igjennom etter noen år, og det gamle med silkeglatt finish fordi det allerede var mettet av gammel maling.


Mens jeg fotograferte innså jeg at vi har ett kaldt og ett varmt soverom - det grønne rommet har minst dagslys og kalde farger, mens det gule har varme farger og masse lys. Jeg elsker kontrasten, og det "kalde" rommet er nydelig og varmt når morgensola skinner inn gjennom vinduene.


Nå skal vi altså rive. Eller - vi skal rive noe. Takkonstruksjonen skal gjøres om, og døra mellom rommene skal bort. Noe av det gamle, fine panelet må byttes ut, og det trekte taket er nok snart en saga blott.


Så jeg tusler rundt der oppe, stryker vekk støv fra brannmuren, plukker opp gjenglemte småsaker, kikker på utsikten. Tenker på det fine, at vi får to nye soverom, nytt bad. At vi skal beholde den gamle trappa, en god del av panelet, gulvene, fargene, vinduene, lyset, utsikten...Jeg begynner å innse hvor mye jobb dette kommer til å bli. En skrekkblandet fryd sitter i magen, jeg gruer meg og gleder meg samtidig. Resultatet av prosjektet kommer til å bli så bra for hele familien, gjøre at vi kan fortsette å bo her. Vi har drømt om og planlagt det i mange år, og nå skjer det, endelig!

fredag 5. juli 2013

Så kom snekkerne

Endelig kom snekkerne! Da vi kom hjem på onsdag sto det ei stor og svært solid sag i innkjørselen vår, godt lenket fast. Jeg syntes saga oste av muligheter, og det kilte litt i magen. Endelig skjedde det noe litt mer konkret på byggeplasen!I løpet av noen formiddagstimer, mens jeg og minstemor hadde tatt fri fra jobb og barnehage for å være med på tur i skogen, hadde snekkerne forvandlet grunnmuren (som i grunnen så ut som en litt mislykket basseng-kontsruksjon) til noe som ligner litt mer på utgangspunktet for mer hus.


Det store hullet har (ifølge 4-åringen) blitt "som en stoj tejasse!" Kjelleren har fått tak, første etasje har fått gulv, og jeg har fått litt bedre følelse med hvordan proporsjonene blir til slutt.


Nede i kjelleren (som skal bli stue/hobbyrom/TVrom/allrom/gjesterom) får vi inntrykk av både lysinnslipp og størrelse. Og det blir BRA! Høyt under taket og bra med naturlig lys. Vi får to høyt plasserte, men nokså store kjellervinduer på nordveggen mot innkjørselen og ett stort vindu med lysgrav (som også er rømingsvei) på østveggen ut mot veien.


Det er langt igjen til vi kan bo i dette her, men jeg GLEDER MEG allerede. Tenker mye på gulv, maling, tapet, panel, kjøkken, tak, fliser, vask, dusj, toalett, og tusenvis (føles det som) av andre ting vi må bestemme oss for i tida som kommer.

Snekkerne skal riktignok bare være her ut denne uka før de skal ha ferie i 3 uker... men de er I GANG, ikke sant! Og vi slipper balansere over gangbrua for å komme oss inn, og kan ha platt-dans i hagen, hvis vi får lyst. Det er en god start!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...