lørdag 3. mars 2012

Et raffinert hjem og Marimekko i hodet

Vi har bodd i dette lille huset i 12 år - og de siste 5 årene har vi i realiteten klart oss på en lønning.
Jeg tror det har gjort noe med meg - blant annet kjenner jeg at det skal mer og mer til før jeg VIRKELIG får lyst på nye ting.

Innholdet i huset hat blitt "raffinert" i fler omganger - i den forstand at jeg ofte må sortere ut ting dersom det kommer noe nytt inn. Noen ting må ut, og det jeg liker aller best blir igjen.

I tillegg skal det mye til før jeg prioriterer å kjøpe nye ting, spesielt dyre eller store ting. Dessuten bør nye ting ha en funksjon (eller ha potensiale til å få en funsjon, hehe) eller det må erstatte noe jeg har fra før (som da blir gitt bort eller resikulert).

Allikevel drømmer jeg av og til om ting - ting jeg ikke trenger, ikke føler jeg kan bruke penger på eller ting jeg ikke har plass til.

Akkurat nå har er det litt Marimekko i hodet mitt. Kanskje ikke så nytt eller revolusjonerende, men det er  maneg gode grunner til Marimekkos langvarige klassiker-status. 10-åringen og jeg var innom den lokale Marimekko-butikken i dag, og jenta som vanligvis ikke er så veldig opptatt av saker og ting så ut til å like seg der (til en viss grad, i allefall).

Om jeg fikk fri adgang til sortimentet akkurat nå skulle jeg gjerne tatt hjem....

-en ny voksduk, enten Kuusama eller Lumimarja (jeg trenger nemlig ny voksduk, men får meg ikke til å bruke nesten 800,- på den...):

 


-et par nye kopper, helst Kaiku eller Hetkiä

         

...og te fra Oiva tekanne (ny te har jeg kjøpt i dag, dagens
hverdagsluksus var hele TO typer rooibos-te fra fænsi te-og-kaffe-butikk):


...og tenk så herlig å kutte opp hvedagslige gulrøtter på puutarhurin parhaat skjærefjøl?


Og hva med å innta dagens 1,5 l vann i ett av disse glassene?alle bilder er fra marimekko.com


Jeg vet ikke helt hva det er med disse tingene, men de føles liksom så... gode.
Selv om jeg ikke helt tror at ting er det som gjøre livet bra. så tror jeg at vakre gjenstander kan gi litt ekstra glede i hverdagen. Så lenge man ikke går hen og blir opphengt i tingene for deres egen skyld. Det må jo gå an å bruke - og bruke opp - det man har. Det er i allefall viktig for meg.

Det er egentlig litt deilig å ønske seg noe... kanskje man får det en gang også?
Men ikke alt - da blir jo gleden og forventningen borte.


Ønsker du deg noe?

11 kommentarer:

 1. Drømmer er gratis :)

  Follow your heart and your dreams will come true.

  SvarSlett
 2. Lenge siden vi har kjøpt noe stort og nytt til leiligheten. Blir som regel puter eller annet småtteri. Problemet mitt er at jeg klarer ikke å gå ut av en bruktbutikk uten å ta med meg noe hjem. Har blitt færre turer i det siste, men også færre ting med hjem så kanskje jeg begynner å forstå at det er fullt her. I kveld har jeg gått igjennom bladene mine og sortert til forskjellige venninner. De fleste blir hos meg da ;)

  Ønsker meg?
  Ja, mye egentlig. Liker ting som er vakkert å se på for tiden kjenner jeg. Gir energi på en eller annen merkelig måte...Men mest mest av alt nå, ønsker jeg en tur til varmere strøk for hele familien hvor vi kan lade batteriene.

  Fin søndag! :)
  Siw

  SvarSlett
 3. Masse masse lekkert! Synes det er så flott at marimekko fornyar seg på ein sånn BRA måte heile tida! Mamma kjøpte MASSE marimekkostoff då dei budde i Finnmark, men ho sydde så mykje - så der er alt borte, dei siste restane forsvann i eit lappeteppesengeteppe i 2006 ;)

  SvarSlett
 4. Jeg kjenner meg igjen.
  Men for meg er det litt prinsipp.
  Et eksempel er det fantastisk vakre smeg kjøleskapet som jeg gjerne skulle hatt i leiligheten - men asså så mye penger for et kjøleskap er bare latterlig og flaut. For tiden derimot ønsker jeg meg en "ny" sofa, en praktisk en med sovesofa løsning. Den dukker nok opp en gang i fremtiden :)
  Jeg handler mest brukt og trives godt med det :)
  Lekre varer du viser frem - jeg likte godt koppene!

  SvarSlett
 5. Den skjærefjøla var en fristelse. Vanligvis handler jeg mest brukt, men marimekko har et servise jeg har lyst på. Må bare holde meg unna butikken. Har jo mer enn nok kopper og kar fra før. Hilsen Drude

  SvarSlett
 6. Så enig...huset og skapene er fulle....jeg legger også igjen mest penger på bruktbutikker. Det gjør jeg med god samvittighet, også, og det fungerer som regel utmerket!

  Line

  SvarSlett
 7. Så hjertens enig. Jeg liker å ønske meg ting lenge og være litt avstandsforelsket. Nå har jeg snart bursdag og husker ingenting av det jeg ønsket meg for en stund siden, da. Men den tekanna der tror jeg kanskje skal finne veien til ønskelista mi.
  Når man ønsker (og får) seg skikkelige ting, kan man trøste seg med at de varer en stund, da. Slik at det ikke skal så mye inn og ut av huset...

  SvarSlett
 8. Jeg ønsker meg den knall gule råkule stålampa de har på Kremmerhuset! Men den koster altfor mye så det blir med drømmen!

  SvarSlett
 9. Drømmer kan være gode å ha! Og noen kommer er jo "overkommelige" drømmer. Jeg ønsker meg nytt, stoooort hus. Det er ikke overkommelig drøm.
  Marimekko har mye tidløst vakkert. Jeg skjønner hva du mener.

  Loveju!

  SvarSlett
 10. vet du hva, jeg prøver også å begrense shoppingen. Men den lekre voksduken fra Marimekko som du viser bilde av, den unnet jeg meg rett før jul. Og nå angrer jeg som en hund - for alt mat som er rød setter permanente flekker før du får blunket. Og tomatsausflekker er ikke så lette å unngå når man bor med barn..
  Vakker vakker, men den gjør ikke nytten, og da blir det jo ganske meningsløst konsum.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, takk! Nå ønsker jeg meg den ikke lenger! Hadde helt glemt hvor kjipe flekker det kan bli på lyse voksduker.

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...