tirsdag 24. januar 2012

Der kaffen kommer fra

  
 
...i allefall hjemme hos oss 

Her er ingen fancy kaffemaskin, men vannkoker, presskanne og kaffekvern.

Jeg tenker stadig at det hadde vært gøy å ha kaffemaskin. De ser jo kule ut - og de kan lage deilig melkeskum og alt mulig annet herlig. Det er jo ikke grenser for hva en sånn kapselmaskin kan lage - vanlig kaffe, latte, espresso, cappuccino, varm sjokolade, te - alt mulig rart! De høres jo utrolig kult ut!

Så kommer jeg på - at det jeg liker aller, aller best, er svart, nymalt presskannekaffe.Eller nytrukket løs te. Bare jeg har varmt vann, nymalte bønner og presskanna, eller løs darjeeling og tekanne, så er jeg jo 110% fornøyd. Jeg liker at mat og drikke lages fra bunnen av, og jeg misliker ting som genererer ekstra søppel..

Så - jeg holder meg til presskanna mi, jeg. Enn så lenge.
De kan jo hende jeg kommer på en overveldende god grunn til at jeg må ha en allikvel... en annen gang.

14 kommentarer:

 1. det er befriende å høre noen si det - jeg kjenner på at de maskinene faktisk irriterer meg med det unødvendige søppelet de produserer, og at de får folk til å tro at de har smakt god kaffe og god te. Jeg tenker i mitt stille sinn at det har de ikke, for utvalget i løs vekt er så enormt mye større og mer spennende - selv om utvalget i kapsler antagelig øker. Jeg smakte cafe au lait fra kapsel i går, og den var helt ok, men den jeg lager hjemme i en liten kjele er 10 ganger bedre - og da bestemmer jeg selv om jeg vil bruke fransk brent eller italiensk brent kaffe. De rosa koppene var bare nydelige!

  SvarSlett
 2. Hver enkelt må gjøre det som føles rett for en selv :) Liker du nypresset kaffe - så lag deg det :)
  Uansett, kos dæ!
  Klæm

  SvarSlett
  Svar
  1. Mener ikke å disse kapselmaskiner altså - jeg synes det er toppen nå jeg er på besøk hos en ;) Men hvor mange kapsler er det egentlig høflig å drikke når man er hos andre? Det lurer jeg litt på :)

   Slett
 3. Jeg har tenkt som deg, lenge. Liker godt å bruke presskanne, og å male bønnene selv, er jo heeelt supert. Men det ene utelukker ikke det andre, og vi kjøpte en Nescafé Dolce Gusto til jul...den er veldig kjekk å ha når man har litt dårlig tid om morgenen. Nesquick-kapslene er dessuten populære for minstemann!

  Line

  SvarSlett
 4. Her veklser vi mellom trakterkaffe laget av nykvernede bønner (har kvern selv) og min elskede Nespresso. Ingenting slår lukten av nykvernede bønner, men jeg er ganske avhengig av min dose caffe mocca. :)

  Synes du virkelig Cosylan smaker godt?!? Ai, ai, ai, sier jeg bare. Det som er noe av det verste jeg har smakt i hele mitt liv. Hihi, hver sin smak. Det eneste som er bra med den er nettopp det at man får sove. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du skulle smakt Noskapin - så vondt at jeg holdt på å brekke meg (men det hjalp mot tørrhoste)

   Slett
 5. Klart du klarer deg med presskanne og kaffekvern:) Det viktigste for meg er nykverna kaffe og friskt vann til kaffen:) Vi har kaffemaskin altså, jeg fikk den i 50-årsgave av mannen min:) Har presskanne også, den bruker vi når vi har gjester, for da er det viktig å lage MYE kaffe:)
  Og du kan jo kopiere linken til artikkelen om meg, du finner den nedover bloggrollen min:)

  klem Trine.)

  SvarSlett
 6. Det viktigste er jo at man liker det man drikker og lager eller?? Med svar til Marie som er litt vel ivrig i uttalelsene sine øverst, jeg har prøvd masse kaffe, og trodde ikke jeg skulle like Nespresso sin for det var jo ikke nykvernet osv osv... Jeg elsker den kaffen, og jeg må jo bare si at jeg tror ikke bare jeg har drukket god kaffe, jeg vet det :) For det viktigste er at kaffen er god for akkurat deg eller meg!!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 7. Åh, jeg er litt enig altså! Jeg syns forsåvidt Nespresso-maskiner lager god kaffe, men jeg LAGER ebdre kaffe med bønner, kvern og presskanne...og så heier jeg litt på "make taste, not waste!"

  Det genererer mye unødvendig søppel. Rett og slett. Og kan man unngå det, og samtidig unngå enda en (unyttig) ting p kjøkkenbenken, win-win!

  SvarSlett
 8. Der er jeg enig :)Det er ikke mye som lår en nykvernet presskanne kaffe :) mmmm Hilsen Tone :)

  SvarSlett
 9. Samme her - jeg tenker også at kaffemaskin hadde vært supert, men så tar fornuften over og det blir presskanne her også! *ler*
  Fine bilder og nydelige kopper!

  SvarSlett
 10. Jeg har gått over fra Nespresso (vel, har fortsatt en maskin i ferieleiligheten, men den ryker nok snart til fordel for en med integrert kvern) til manuell espressomaskin og kvern, og etter kjøkkenoppussing også en innebygget sak fra Siemens som spiser hele bønner. Vesentlig mindre søppel (og kaffegruten går jo rett i matavfallsboksen) og en HELT annen smak! Syntes Nespresso var helt supert da jeg brukte det, men etterhvert som jeg har blitt "godt vant" med nykvernet kaffe synes jeg rett og slett Nespresso smaker høgg. Dolche Gusto er enda verre. Dyrt er det også. Nespresso er enkelt, og tydeligvis himla trendy, men noen fantastisk smaksopplevelse er det faktisk ikke sammenlignet med nykvernet kaffe.

  Fine bilder du har, jeg blir nok å følge bloggen din. :)

  SvarSlett
 11. Fin kaffe- og testasjon! Og nydelige bilder! Kjekk utfordring som får oss til å finne nye blogger :)
  Ønsker deg en god torsdag. Snart helg
  Klem Tonje

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...