tirsdag 10. januar 2012

Lego - vi har et problem!

  
Vi har LEGO!
Og en alt for liten hylle til leker.

Etter å brukt helga på å sortere klosser, mangler vi nå et system for å stue unna klossene -helst nede i stua.

Ukas prosjetkt skulle være
1) ta ut juletre
2) finne på et finurlig lagringssytem

Nå sitter jeg i sofaen og hoster, så begge deler utgår inntil videre. Ja, ja...
Ungene er i allefall glade, de bygger og leker kreative leker, og det gleder jo en mamma som synes det til tider blir litt for mye "skjerm-lek".

Har du et godt LEGO-oppbevaringstips? Sånn at man kan holde de ulike klossene fra hverandre?
Det hadde jeg likt!

18 kommentarer:

 1. Hva med Ikea Benno, sånne cd hyller?
  Og så putter du slike bokser inni:

  www.ikea.com/no/no/catalog/products/00192631/

  De minste passer perfekt i Bennohyllene.
  Jakob har tre cd-hyller på rommet sitt hvor han sorterer legoen i farger. Lurt synes vi.

  Godt å se deg igjen skatt.
  Du vet jeg er så glad i deg!!

  SvarSlett
 2. Godt nytt år!
  ...og god bedring :)

  Vi har den samme utfordringen.
  Skal følge med her...

  Siw

  SvarSlett
 3. Vi har all Legoen i bedrollere som går under sengen til minstemann, og under skuvsengen som står på hans rom. Oppi bedrollerne er de sortert i avkuttede isboksr. Og to "bestikk-skuffer", de ligner hvertfall på det, har vi også, til hoder,gensere,armer,bukser,hatter osv, så de er sortert og delt. :) Akkurat nå har vi bare en del av legoen fremme, alt Pirates of the Carribean-legoen de fikk til jul. De har vi på et brett (egentlig lokket til en annen lekekasse), som vi setter bort når de ikke leker med det. Setter de feks i trappen eller oppå en hylle :)

  Jeg tror bestikkskuffer til de små delene er mitt beste tips ;)

  SvarSlett
 4. Glemte helt å si god bedring til mamma'n! <3

  SvarSlett
 5. Huff, her er all legoen inni et stoooort pledd som er knytt sammen og lagt i en stor kasse. Ser litt mørkt på den sorteringsjobben....

  Klem
  Lotte

  SvarSlett
 6. Har en amerika koffert under senga til storesøster. Oppi der har vi noen gamle røde små brett fra når min mann var liten, som var ment for lego. Der ligger figurene og de minste delene, men litt rot blir det vel alltid med lego. Godt nytt år og god bedring hilsen nattenvakten!

  SvarSlett
 7. her har jeg desverre ingen gode svar..har selv 16 kg (ja, riktig!!) lego på mørkloftet, som jeg ikke har plass til, og ungene vet derfor egentlig ikke noe om alle disse herligheten som finnes der opp.. vi bygger jo hus, og skal ha en "lekehems" til lego (og aalt annet) jaja, drømmer videre jeg!

  SvarSlett
 8. Et klosse-sorterings-system kunne jeg også tenkt meg, men det er ikke brukerne interessert i..... Men jeg har legoen stort sett lagret på rommene til guttene i en sengeskuff hver ;) Takler ikke å ha legoen rundt meg i resten av huset....
  Lykke til :)
  Klæm

  SvarSlett
 9. Lego ja....junior her i huset får aldri nok! Hadde storarbeid i høst, hvor vi sorterte klossene etter farge. Disse blir oppbevart i små stableboksser fra Ikea. Legoklossene som ennå utgjør et sett har vi oppbevart i plastkasser med lokk og hjul, under senga til junior. Kassene kjøpte vi på Europris. Kassene er ganske lave, i ulike lengder, og kan stables oppå hverandre:) God bedring!

  SvarSlett
 10. Her er det berre Duplo det går i, og det er nok litt enklare å sortere (eller sortere? Alt går berre i same boksen!). Men etterkvart vil nok vi også trenge gode lego-oppbevaringstips. Minimalt med plass til oppbevaring her også - det er mitt mål med 2012, å finne gode oppbevaringsløysingar i huset.

  Juletreet vårt fór ut døra i går, mannen tok det med seg ned til oppsamlingsplassen i området her. Det var ganske deilig! (Det hadde stått utan pynt i nesten ei veke)

  SvarSlett
 11. OG: ein stor godbetringsklem kjem din veg!! (heldigvis er den virtuell, for eg har bihulebetennelse, og det vil du nok ikkje ha på toppen av hoste!)

  SvarSlett
 12. Tusen takk for mange gode innspill - vi har hatt legoen i kasser under senga på barnerommet, men jeg tenkte ha dem på stua litt framover, så blir det bygget litt mer. Soverommene er så kalde, på hverdagettermiddager tar det så lang tid å varme opp at de ikke er OK å være der før ved leggetid...

  CD-hyller fra IKEA har vi, men der står det spill og DVDer.

  Nå skal jeg begynne å rydde ut juletreet, da blir det litt lettere å se nye løsnnger tror jeg :)

  SvarSlett
 13. Vi har oppbevaringsmøbel fra Ikea som står på rommet til guttungen på 5 år. Der sorteres det lego. Men, han har fått mange Erik Kold bokser av meg i mange farger som jeg har funnet på loppis. Der har han alle legomennene som er veldig stas :) Hva med en kommode med store og romslige skuffer...

  God bedring, og så koselig med hilsen fra deg!

  Mange klemmer fra Ida
  :)

  SvarSlett
 14. Følger deg jeg ;)

  SvarSlett
 15. Jeg har tenkt til å kjøpe en hel drøss sånne legoklossoppbevaringsgreier som de selger på Europris og Toys'r'us (og sikkert flere steder). Venter bare på råda :P Sikkert ikke den mest fornuftige oppbevaringsløsningen, men jeg digger dem, spesielt at man kan "bygge" med dem. Digre legoklosser til oppbevaring av "tynn og tjukklego", og legohoder til oppbevaring av resten, smådeler og hjul og spesialklosser og ditten og datten. Vi trenger meeer leegoooo!

  SvarSlett
 16. Jeg sorterer ikke lego, men vi har bare duplo enn så lenge. Men sønnen til venninnen min er en ivrig lego-sorterer. Han har et par slike ganske høye, tynne "trofast"-stammer fra ikea, med de minste boksene i.

  SvarSlett
 17. på ikea har de sånne avlange små bokser som selges i 3 pk til 19 kroner tror jeg. de er geniale til å sortere f.eks lys i , hoder og kropper i, enere, toere osv. også kan du ha en stor samle boks som de største tingene, plater og ånt igger i bunnen også kan de andre boksene stables oppå.

  Eller hvis du ikke trenge rå sortere, kan du sy ett stort rundt legoteppe. Sy inn snøring langs kanten. brettes ut som ett lekepledd når det bygges og snurpes sammen som en oppbevaringspose når de er ferdig:)

  SvarSlett
 18. Storebror har en trofast hylle fra IKEA, den med 6 små skuffer til å henge på veggen. Funker veldig bra. Da får han sortert i forskjellige størrelser.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...