torsdag 13. september 2012

ukens DIY #1

Har du en gammel stol der trekket er sliten? Ikke fortvil - det er egentlig ganske lett å gjøre en midlertidig fiks selv!

Jeg har to kjempefine lenestoler som jeg planlegger å lever inn til ordentlig møbelomtrekker når vi har bygd på huset. I mellomtida står den ene på lager og den andre i stua. Begge er ganske slitne, men ramme og innmat er i noenlunde orden.

Trekket på den som står her hjemme har lenge hatt lappetepper som sin beste følgesvenn, men nå har setetrekket gått fullstendig i oppløsning. Jeg trenger fortsatt å ha den her i stua, og da var det bare en ting å gjøre: FIKSE SELV!

       
Trekket og det ytterste laget med stopp var helt ødelagt. Jeg klippet til et stoffstykke (TYKT og solid bomulls-stoff) og la til ca.5-10 rundt hele kanten. Jeg stappet bak-kanten inn i sprekken mellom sete og ryggen, brettet inn kantene.

Så tråkler du hele veien rundt alle tre sider av setet. Nå er du ferdig med reparasjonen og stolen kan brukes enda en stund uten å gå helt i stykker.

 

Til slutt kan du enten være så avansert at du syr et løst trekk som passer til stolen (bildet til venstre) eller tat den aller enkleste løsningen og legger et lappeteppe, pent stoff-stykke, pledd e.l. i stolen (bilde til høyre)

Smart, ikke sant? Og ganske enkelt selv for den som ikke er vant til å sy, dette er absolutt ikke prydsøm.
Miljøvennlig er det også, her er det bare å sette i gang!

3 kommentarer:

  1. Smart løsning:) Har vatteppe i en gyselig stol jeg, men planlegger å trekke om selv:) Din måte er bare genial:)
    Ha ei god helg:)

    Trine:)

    SvarSlett
  2. Så fin den ble! Du er nå en dyktig syeske du da, fine vennen!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...