søndag 17. februar 2013

Heng opp Instagram-bildene! DIY

Før jul fikk jeg trykket noen av Instagram-bildene mine på papir. Planen var jo å henge dem opp, men siden de kom midt i julestria ble de bare liggende på kjøkkenet. Nå var det på tide å få dem opp!

Etter litt grubling lagde jeg et enkelt, men litt morsomt bildeoppheng i stua. Jeg ble ganske fornøyd, nå må jeg bare fin-tune det som står oppå bildelista...


Dere har kanskje lagt merke til at jeg har en forkjærlighet for å ta bilder når jeg setter i gang med prosjekter? Det ble gjort denne gangen også, her er en liten bildeserie av hvordan du kan lage et lignende bildesnor.

Det er super-enkelt, og du trenger slett ikke gjøre det akkurat som meg. Bruk det du har i skuffer og skap, det eneste jeg tror er lurt, er å bruke strikk til opphenget. Farge og fasong er en smaks-sak.

 

Jeg kjøpte rund, svart strikk og noen små kliper til å henge opp bildene med. Hektene hadde jeg liggene, du finner lignende på syutstyrsbutikk, det er ekstra store hekter som vanligvis brukes på klær.

Jeg tredde to hekter inn på strikken, har du flat strikk kan du brette inn enden og sy fast kroken med et par sting.

Du velger om du vil ha rund eller flat strikk, og hvilken farge du vil bruke. For et diskret uttykk velger du en farge som ligner veggen bak, vil du at opphenget skal være dekor i seg selv, velger du en kontrastfarge. Det går fint an å bruke helt alminnelig buksestrikk.

 

Jeg knyttet sammen endene på strikken med en båtmannsknop og surret litt metalltråd rundt for å holde knuten på plass. Løkke-delene av hektene spikret jeg fast på veggen, husk å stramme strikken litt når du måler opp, så sitter krokene bedre på plass.

Det er mange måter å henge opp strikken på, flat strikk kan skrus eller spikres rett på veggen. Du kan bruke dekorative spiker eller skruer, bare pass på at det sitter så godt at det ikke løsner av strikken er litt stram. Husk å brette inn enden på flat strikk, det ser penere ut og strikken rakner ikke så lett.


Sånn ble det - jeg er ganske fornøyd med resultatet. Jeg har forresten ny lampe som jeg også har laget selv. Kan hende lager jeg en bildeserie om hvordan du lager lampen også - det er enkelt og veldig morsomt!

Hva synes du? Liker du opphenget mitt?

7 kommentarer:

 1. Så kult, gøy med gen kunst på veggen :)

  Ha en flott kveld.

  Klem :)

  SvarSlett
 2. Veldig kult! Dette må jeg prøve selv :-D

  SvarSlett
 3. Så lurt å printe instabilder! Det passet dessuten veldig bra å ha dem der. :) Kjempefint!

  SvarSlett
 4. jeg liker kjempegodt opphenget ditt..og jeg elsker lampen!!
  har kuler liggende, men ikke surret meg til å få kjøpt lampen enda.. blir veldig glad for å se hvordan du har gjort det!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...