torsdag 11. juli 2013

De gamle soverommene

Som en del av byggeprosjektet må hele tak-konstruksjonen gjøres om. Det betyr at hele andre etasje blir ubeboelig en periode. Vi har ryddet, sortert og pakket ned 13 års oppsamlet innbo, og nå ser jeg igjen hvor fine soverommene egentlig er.


Da vi kjøpte huset for 13 år siden pusset vi opp alle rom, fant igjen det gamle panelet, skrapte og malte alt med linoljemaling i farger som kunne vært der da huset var ferdig i 1919. Det ligger mange timer med nitidig arbeid bak de fine gamle panelene


Vi slipte gulv, pusset og malte gamle ventiler og rør, kopierte gammelt listverk, trekte tak ble forsiktig reparert og malt... Jeg hadde helt glemt hvor detaljfokuserte vi var. Noen steder satte vi opp nytt panel, men det er lett å se forskjell på det nye, fullt av kvister som skinner igjennom etter noen år, og det gamle med silkeglatt finish fordi det allerede var mettet av gammel maling.


Mens jeg fotograferte innså jeg at vi har ett kaldt og ett varmt soverom - det grønne rommet har minst dagslys og kalde farger, mens det gule har varme farger og masse lys. Jeg elsker kontrasten, og det "kalde" rommet er nydelig og varmt når morgensola skinner inn gjennom vinduene.


Nå skal vi altså rive. Eller - vi skal rive noe. Takkonstruksjonen skal gjøres om, og døra mellom rommene skal bort. Noe av det gamle, fine panelet må byttes ut, og det trekte taket er nok snart en saga blott.


Så jeg tusler rundt der oppe, stryker vekk støv fra brannmuren, plukker opp gjenglemte småsaker, kikker på utsikten. Tenker på det fine, at vi får to nye soverom, nytt bad. At vi skal beholde den gamle trappa, en god del av panelet, gulvene, fargene, vinduene, lyset, utsikten...Jeg begynner å innse hvor mye jobb dette kommer til å bli. En skrekkblandet fryd sitter i magen, jeg gruer meg og gleder meg samtidig. Resultatet av prosjektet kommer til å bli så bra for hele familien, gjøre at vi kan fortsette å bo her. Vi har drømt om og planlagt det i mange år, og nå skjer det, endelig!

3 kommentarer:

 1. Så utrolig flotte rom! Skjønner godt at det blir rart å gjøre om på det her - men fantastisk! Men hjelpes - hvor skal dere holde til i mellomtiden? Bare i første etasje...? Jeg bøyer meg i alt støv som finnes! PS: Håper vi sees til uka! :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk - jeg er jo egentlig innmari glad i dette huset, og nå husker jeg enda bedre hvorfor vi ikke bare har solgt det og kjøpt noe større. Vi skal bo nede så langt det fungerer, men foreldrene mine er ikke langt unna, så vi kommer til å flytte dit når det blir nødvendig. Og vi har jo hage + stort telt også ;)

   Vi sees helt sikkert til uka! Tror jeg har nummeret ditt, sender deg ei melding!

   Slett
 2. Så flott hus med SJARM! Skjønner godt du er glad i det :) Vi har kjøpt oss enebolig fra 50-tallet, med bjelker i lys natur. Nydelig og gir huset sjel. Hihi. Så vet alt om å være forelska i boligen sin. Her er det også for få soverom til en hel familie, så vi må bygge ut om vi skal fortsette å bo her. Lik situasjon som deg :-) Blir nok knall når det er ferdig!

  God dag til deg. Klem Monica.

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...