fredag 5. juli 2013

Så kom snekkerne

Endelig kom snekkerne! Da vi kom hjem på onsdag sto det ei stor og svært solid sag i innkjørselen vår, godt lenket fast. Jeg syntes saga oste av muligheter, og det kilte litt i magen. Endelig skjedde det noe litt mer konkret på byggeplasen!I løpet av noen formiddagstimer, mens jeg og minstemor hadde tatt fri fra jobb og barnehage for å være med på tur i skogen, hadde snekkerne forvandlet grunnmuren (som i grunnen så ut som en litt mislykket basseng-kontsruksjon) til noe som ligner litt mer på utgangspunktet for mer hus.


Det store hullet har (ifølge 4-åringen) blitt "som en stoj tejasse!" Kjelleren har fått tak, første etasje har fått gulv, og jeg har fått litt bedre følelse med hvordan proporsjonene blir til slutt.


Nede i kjelleren (som skal bli stue/hobbyrom/TVrom/allrom/gjesterom) får vi inntrykk av både lysinnslipp og størrelse. Og det blir BRA! Høyt under taket og bra med naturlig lys. Vi får to høyt plasserte, men nokså store kjellervinduer på nordveggen mot innkjørselen og ett stort vindu med lysgrav (som også er rømingsvei) på østveggen ut mot veien.


Det er langt igjen til vi kan bo i dette her, men jeg GLEDER MEG allerede. Tenker mye på gulv, maling, tapet, panel, kjøkken, tak, fliser, vask, dusj, toalett, og tusenvis (føles det som) av andre ting vi må bestemme oss for i tida som kommer.

Snekkerne skal riktignok bare være her ut denne uka før de skal ha ferie i 3 uker... men de er I GANG, ikke sant! Og vi slipper balansere over gangbrua for å komme oss inn, og kan ha platt-dans i hagen, hvis vi får lyst. Det er en god start!


4 kommentarer:

 1. Så utrolig spennende prosjekt! Jeg har lyst til å komme innom og inspisere når dere er ferdig. Lenge siden jeg har sett deg også nå. Ha en fin sommer - og lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får komme innom neste vår en gang, da, håper det blir ferdig en gang før neste sommer ;) Lenge siden sist ja, hadde vært koselig å treffes igjen snart!

   Slett
 2. Spennende å følge med på husprosjektet deres!
  Husk å nyte sommerdagene også da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi nyter innimellom slaga! Nå er det ventetid igjen, etter at snekkerne tok ferie og vi fikk ryddet unna i 2.etasje slik at det er noenlunde tomt til VI skal ta ferie. Etter ferien håper vi nemlig at snekkerne har kommet så langt at de kan begynne å bygge sammen nytt og gammelt tak, og da må det være tomt der oppe.

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...