mandag 4. november 2013

Opptur!

(englis summary at end of post)
...bokstavelig talt. Nå har oppbygginga begynt, endelig og hurra og tusen takk! Jeg klarer aldri å somle med meg kamera når vi skal hjem, men knipser i vei med telefonen når det er lyst nok til at det blir noen lunde greit.


Nå er trappa på plass! Snekkerne har tatt ut hull der det skal være hull, og begynt å tette der det skal være gulv. Trappa er liksom nøkkel-elementet - det eneste i huset som er bygget på skikkelig og solid vis av ordentlige materialer, og hele planløsningen er basert på at vi skulle beholde den.


Trappevangen skrår opp til andre etasje bak kjøkkenet. Den lille veggen foran i bildet henger egentlig i løse lufta en liten meter foran trappa - på den andre siden er sikringsboksen vår, men når el-anlegget er flyttet skal den også vekk.


På kjøkkenet var det bare gulv-åser og isolasjon for ei uke siden, men nå er det nytt, rett og super-solid golv. Da går det an å ta med svigers på kaffeslabberas i "ny"-huset.

Reisverket til alle vegger er på plass nå, det er gulv over alt igjen, og i dag kom elektriker og rørlegger. I kveld skal Mannen og jeg bort og hvit-slemme vegger i kjelleren før varmtvannstank og sikringsskap skal monteres. Vi innså plutselig at det må gjøres NUH hvis vi skal slippe å klatte på veggene etter at de store instalasjonene er på plass.


Nå har jeg trua igjen! Det blir nok ferdig, en eller annen gang, om ikke alt, alt for lenge....

In English: what goes down, must come up. Last week it felt like we were close to ground zero, and I had the builders blues because of the constand tearing-down-and-ripping-out. This week we are finally getting all the new structures UP! The blues are all gone, the old staircase has been moved and the floors are back. The electrician and plumber have started to do their part, and I know that we, at some point, not too far away, will complete it all and move back home!

8 kommentarer:

 1. Så gøy at det er på fremover :-) blir spennende å følge med. D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er liksom innspurten her, og vi gleder gleder gleder oss til å komme i mål!!! (og jeg er SLITEN! Men gleder meg mest)

   Slett
 2. Dette kan ikke annet enn bare å bli helt vidunderlig!! Du har jo så utrolig masse flott utgangspukt her!
  Jeg gleder meg så til å se hvordan det blir til slutt.

  Flinke, flinke Anne Camilla!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk min venn - jeg gleder meg også helt enormt, må liksom bli kjent med huset på nytt, samtidig som jeg kjenner det bedre enn noen gang før.

   Vi sees <3

   Slett
 3. Hei dette ser da lovende ut kul å se fortsettningen...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Nå er det ikke så lenge igjen - og ikke så veldig lenge til våren kommer, og vi kan få skikk på hagen etter all gravingen det siste året.

   Slett
 4. Så fint det blir! Har det skjedd noe mer siden sist?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har det! Nytt innlegg i dag... og nå er det ikke lenge igjen til det er ferdig!! (Relativt sett - det er jo snart et år siden vi begynte. I allefall nesten.

   Slett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...