onsdag 21. november 2012

tennbrikker - julegave-DIY

Tar du vare på lysestumper? Det gjør jeg, sånn i tilfelle jeg skulle få lyst til å støpe lys en gang, men jeg vet jeg ikke kommer til å gjøre det. Jeg liker jo ikke hjemmestøpte lys en gang...


Dette er derimot et morsomt prosjekt der stumpene kan bli vertinnegaver, eller gaver til dem du egentlig ikke skal gi gave til.

Jeg brukte gamle aviser, lysestumper, noen blikkbokser (helst høye og smale, som dem man får olivenolje i), hyssing, en gammel kjele og litt pynt.

Boksene ble fylt med lysestumper (store biter delte jeg med en kniv), så satte jeg boksen i en kjele med vann på komfyren. (OBS! kjelen er neppe egnet til mat etterpå).

Jeg hadde to bokser - men du trenger egentlig bare en. Jeg sorterte stumpene etter farge, men fant ut at farge på voksen ikke spiller stor rolle for resultatet. Vekene trenger du ikke tenke på, de synker til bunns.


Jeg rev avisene i brede strimler, ca 3 i høyden på tabloidformatet. Fibrene ligger på tvers av arket, og det er lett å rive noen lunde jevnt på tvers av siden. Jeg rullet 4-5-6 ark til små ruller og knøt en bit hyssing rundt.


Så slapp jeg de små rullene i den smeltede voksen. Det enkleste er en stor boks med så mye voks at rullene dekkes helt. Etterhvert som det ble mindre voks slapp jeg rullene nedi, og brukte ei pølseklype for å snu dem etter et lite minutt.

 

Etter et minutt eller to plukket jeg rullene opp med pølseklypa, lot dem renne litt av seg, før jeg satte dem i en tom boks for å renne av litt mer. Etterpå la jeg dem på et brett dekket med tørkepapir (dette er fint å fyre i ovnen med etterpå!)


Til slutt lagde jeg små bunter, pyntet med det jeg hadde for hånden, og voila!

Jeg synes de er litt søte, papiret ser ut som voks-papir (noe det vel rent teknisk er). Jeg lurer på å skrive ut små lapper der det står hva de kan brukes til - eller er det innlysende?

Kanskjed du også vil lage "tennbrikker" - eller har du andre planer? Del gjerne!

7 kommentarer:

 1. Så lur ide! Mye mer dekorative enn de vanlige brikettene.

  SvarSlett
  Svar
  1. mm, og de virker veldig bra! Måtte teste en da jeg tente opp i ovnen i kveld, og det funker helt strålende!

   Slett
 2. Wow, en utrolig god ide! Kreative du. Nå fikk jeg lyst å teste ut det samme. Men, helpes - de ble da aldeles for vakre til å settes fyr på?! :-)

  SvarSlett
 3. Så god ide! Jeg har sett denne metoden blitt brukt på kongler, det også dekorativt, men her slipper man jo å gå på konglejakt først. Får lyst å prøve!
  :)

  SvarSlett
 4. Inne på bloggen din for første gang på lenge, og så rett på dette! Takk for ideen! Genialt, det må prøves snart!

  SvarSlett
 5. disse er så fine, og praktiske! jeg har laget det som en aktivitet i årets adventskalender..gleder meg allerede!

  SvarSlett
 6. Så en bra idé! Vi tente ovnen for første gang i de fire år vi bor i dette huset (komm fra hus med bare ovnen og 'back boiler' til huset med 'flick switch') og jeg liker ikke petro-brikettene i det hele tatt! Jeg tror vi skall lage tennbrikker '60/5'-stil i helgen!

  Thirza

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...