lørdag 3. november 2012

Å få orden på alle tingene...

Vi bor jo fortsatt nokså trangt. I tillegg til mor og far består familien av tre nydelige og kreative jenter, og jeg har alltid prøvd å ha en del formingsgreier lett tilgjengelig. Men jeg innrømmer - det er en prøvelse av og til, det er mye greier, og det blir fort rot!!! I tillegg skifter jo interessene stadig, både for mor og barn...


For noen dager siden innså jeg at det er LENGE siden jeg har tatt en gjennomgang av alt - dessuten var det glitterbokser i matskapet, hønsenetting + noen tollekniver stappet inn i noen sprekker på kjøkkenhylla samt ymsle ødelagte pensler, gammel inntørket glassmaling, halvferdige julegaveprosjekter fra 2003, samt ganske mye annet rart i boksene som EGENTLIG skal inneholde formingsgreier.

Det var rett og slett på tide med litt opprydding - og  min rydding kan kanskje være til inspirasjon for andre?

 
De mest brukte formingsgreiene bor i tre sink-bokser på kjøkkenet (de er fra IKEA, men jeg tror ikke de selges lenger-  men du finner helt sikkert noe lignende - et tips er å se i hage-utstyrs-butikker og sånt). Jeg tok ut innholdet fra alle tre, tømte ut glitter og tørket ut støv og rester av lim, eteriske oljer og mye annet rart.

For å gjøre dem litt hyggeligere - og beskytte litt mot søl, skar jeg til noen biter papir (dette er fra Rice), som jeg limte fast i bunnen. Limet fra Søstrene Grene - ganske dårlig lim egentlig, men akkurat sterkt nok til at jeg kan få vekk papiret seinere.


Neste skritt var å legge alt på plass igjen (etter å ha sortert ut inntørka lim, maling og tusjer, og kastet greier som har ligget i 5-6-7-8 år uten å bli brukt) samt å MERKE BOKSENE tydelig. Jeg digger retro-DYMOen til sånt (finnes på Clas Ohlsson til en hundrelapp eller noe).


Til slutt var det bare å plassere boksene tilbake i støvfri hylle øverst oppunder taket. Jeg elsker sånne høye hyller, de utnytter plassen veldig godt! Disse er laget av rester av skapfronter og sideplater fra IKEA-kjøkkenet vårt.

Nå holder jeg på å mote meg opp til å rydde i resten av hyllene - jeg har blant annet kjøpt en kul perm fra Ordning & Reda som jeg skal systematisere oppskriftene mine i.... En dag blir det kaskje noe av?

Enn så lenge koser jeg meg med synet av de ryddige og pene boksene. Dessuten er det mye hyggeligere å finne dem fram når ungene har prosjekter på gang, for vi vet hva som er hvor, og at det som er der faktisk funker!

Kanskje du også noen ryddeprosjekter på gang nå i inne-sesongen? Del gjerne, det er alltid inspirerende å se hva andre driver på med!

4 kommentarer:

 1. Ah, koselig med papir i bunnen av eskene, dét er nostalgisk synes jeg. Takk for at du deler!

  SvarSlett
 2. Takk for innspritasjon :o)
  Og for meg er det så deilig å lese om ting som har ligget en stund :o)
  Det er litt godt å vite at det ikke bare er meg som har "gamle" greier liggende!
  Ellers liker jeg bloggen din :o) Ønsker deg en flott høst-søndag :o)

  SvarSlett
 3. Så inspirerende! Det blir som regel mye tullball i sånne hobbyesker... Det ble veldig fint hos deg. Så lurt å ta underveis-bilder. Det er jeg ikke noe flink til!

  Men jeg ELSKER å se andres ryddeprosjekter! Jeg har ett på gang selv om dagen - arbeidsrommet trenger å bli ordentlig innflyttet for at jeg skal orke å sitte her og jobbe. Og det har vært ganske kaotisk. I dag har barna vært hos svigers, så jeg sto opp halv ni (på en SØNDAG!!!) og jobbet med jobbting til fem da barna kom hjem - og etter det har jeg ryddet og ordnet og hengt opp bilder og fikset bokset og ikke minst KASTET. Det er så DIGG å kaste ting!

  Sånn... Måtte bare si det!

  Sånne sink-bokser/esker har de en del av på Granit, forresten. Men det finnes gjerne ikke i Trondheim - enda? Mener også at jeg så noe i sink på Søstrene Grene, i alle fall noen runde bokser. :)

  Ha en super søndagskveld!

  SvarSlett
 4. Hei.
  Kjempesmart! Har lenge tenkt å rydde i hobby sakene. Nå fikk jeg litt inspirasjon. Takk for at du deler.
  Ønsker deg en finfin høst uke.
  Inger

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...