søndag 20. januar 2013

DIY - fakkel-lykt

Mannen har fått en ny hobby - han brygger øl! Noen av ingrediensene kommer i stooooore blikkbokser, og som de skrot-nissene vi er, synes vi det var for galt å kaste dem. De kunne jo for eksempel brukes som lys-lykter utendørs.

 

Vi fylte boksen med vann, og satt den ut (det er iskaldt her om dagen) for å få vannet til å fryse. Når boksen er full av hard is, er det bare å sette i gang med hammer og spiker. Jeg brukte en liten og lett hammer, og den tykkeste spikeren jeg kunne finne.


Så er det bare å sette i gang og slå hull i boksen. Isen gir motstand og gjør det enklere å lage hull uten å ødelegge boksen. Jeg slo hull på frihånd, med en skarp spiker er det overraksende enkelt, og om spikeren har en lang spiss gå det til og med an å variere størrelsen på hullene, ved å slå dem helt eller halvvegs gjennom blikket.


Så er det bare å sette lys i - min boks er så stor at det er plass til en fakkel, i mindre bokser kan du bruke kubbelys.

Jeg synes det ble fint - og det morsomme er at dukan lage akkurat de mønstrene duvil. Enten på frihånd, eller tegne opp på forhånd. Bruk sprittusj og tegn på mens boksen er tørr, før dufyller i vann og setter til frysing.

Boksene kan selvsagt brukes inne også, små blikkbokser kan bli fine litt rustikke lykter til te-lys.

Lykke til! Gi gjerne lyd fra deg om du også lager blikkboks-lykter.

6 kommentarer:

 1. Så smart :)
  Kjempefint, kos med masse lys både ute og inne.

  Ha en fin dag!

  Klem ;)

  SvarSlett
 2. Det ble jo kjempe fint! Virkelig kreativt :D

  SvarSlett
 3. Stilig, det vil jeg også prøve :)

  SvarSlett
 4. Så flott blogg du har og tusen takk for så fin kommentar hos meg:)eg lurte litt på kva bloggtittelen din betydde og forstod det nå,eg som klager på at vi bur 5 på 120 kvadrat og synest det er som et kott,huff måtte tenke meg om litt her,hihi men eg forstod at dere skulle få utvide plassen litt,å bu trangt gjere at ein må tenke veldig praktisk og lurt:)
  Så kjempefine den boksen var,kreativt:)
  Gleder meg til å følge bloggen din:)

  Fine kveld til deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...