mandag 13. mai 2013

Betong!

I dag kom den første betongen! Gravemaskinmannen ble til støpemann, og da jeg jeg kom hjem fra jobb var det plutselig et veggfundament nede i byggegropa. Jeg visste de skulle komme "i begynnelsen av uka", men mannen reiste på jobb til Bergen kl.05 i morges, og jeg stakk litt før kl.08 uten at jeg hadde sett noe til arbeiderne, så jeg trodde ikke det skulle skje noe i dag. Men voila! Nå BYGGES det faktisk noe her!

 

Det ligger en god bunt med armeringsjern utenfor her, jeg synes det er så vakkert når det har rustet. Jeg skal spørre om å få beholde noen stenger, det kan alltids brukes til noe i hagen. Ser for meg slyngende klematis eller blomstererter mot der grove jernet, det vil bli en flott kontrast.

 

Jeg har ikke vært like ivrig som resten av familien med å klatre ned i gropa, men i dag måtte jeg ned, bare for å kikke på betongen (og litt for å dobbeltsjekke og måle opp at de hadde støpt den der de skulle - det hadde de). Det nye avløpet fra badet måtte graves ned før betongsålen støpes, og noen gamle sementrør som ikke er i bruk lenger, ble gravd opp. Takkk for lang og tro tjeneste!

 
Betongkarene hadde hengt opp rettesnora si på den midlertidige gangbrua vår, rød og fin i ettermiddagssola. Ved hushjørnet, der byggegropa slutter foreløpig, sto det en stor kaprifol jeg plantet for snart 10 år siden. Nå så jeg hvor enormt lange og dype røtter den hadde - de går nesten ned til bunnen av gropa! Selve planten er klippet ned og gravd opp, og skal tilbake på plass seinere.

Nå føles det enda mer EKTE! En ting er å rive opp og grave ned, men nå er grunnlaget for det nye bygget virkelig lagt - det er nesten magisk, og litt utrolig på en gang. Vi skal endelig få mer plass - det synes jeg jammen vi har fortjent!

4 kommentarer:

 1. Så spennende! Og gjenkjennelig :) Masse lykke til, ta masse bilder og nyyyt prosessen ;)

  SvarSlett
 2. Ser man det ja, så spennende tid :D


  Ønsker deg en fin Tirsdag,
  Klemmer fra Jatte♥

  SvarSlett
 3. HURRA! Så utrolig spennende! Gleder meg veldig på deres vegne. For en morsom prosess! :-D

  SvarSlett
 4. Her var det koselig! Setter pris på besøk hos meg også. Ha en herlig dag!!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...