mandag 6. mai 2013

Så er vi i gang!

Vi har snakket og planlagt i årevis, og endelig er vi i gang! Nå blir det store endringer hos oss, huset skal vokse og bli stort nok for oss og de etterhvert ganske store ungene.

Vi har klart oss lenge med de 60 kvadratmeterne våre, men vi innser at selv om det bodde 5-10 personer i disse husene i tiårene etter at de ble bygger, så er to soverom delt på fem personer litt for trangt for oss som lever på totusentallet.

 
For å bygge må vi først rive - den gamle entreen fra 90-tallet må bort. Litt rart å rive gangen vi har hatt så lenge vi har bodd her, men veldig deilig å være I GANG!!!


Her ser du hvordan huskroppen var opprinnelig. Vi eier kun halvparten av dette, grunnflata er 35 kvm. De to vinduene til venstre er våre, verdens hyggeligste nabo har de to til høyre.

Du kan forøvrig se at vi har satt ungene i sving, på bildet over jobber mellomste med å rive betongmuren med sin lille blomstrete hammer...

 

Den "nye" muren var stor og solid, heldigvis trengte vi bare rive det som sto oppå (den blomstrete hammeren skulle få kjørt seg om det var den som skulle rive dette her). I noen dager fikk den fungere som sykkersjul og blomsterhylle, så kom gravemaskinen!

 
Da jeg kom hjem fra jobb i dag var det nesten ferdig drenert og isolert ved grunnmuren mot hagen, og betongklumpen var borte. Her går det unna - og jeg gleder meg og er kjempespent på framdriften i ukene som kommer.

Nå skal det dreneres på den andre siden av huset, så blir det BYGGEGROP, med muring av såle og grunnmur for det helt nye påbygget.

Jeg GLEDER MEG!!! Til bygginga, til å blogge om den og til å finne den nye identiteten til bloggen i tida framover. Selv om vi ikke kommer til å være 60/5 lenger er planen å fortsette i samme ånd - å utnytte plassen vi har så godt vi kan. Jeg vet ikke hva som er gjennomsnittlig boareal for norske familier, men jeg har en mistanke om at vi fortsatt ikke vil være helt der, selv etter at vi er ferdige med å bygge.

Håper du vil følge oss videre i prosjektet, og det er alltid moro å få tilbakemeldinger og kommentarer fra deg som leser. Kom gjerne med tanker, tips, ideer og forslag! 

9 kommentarer:

 1. Oi så spennede, lykke til! :)

  SvarSlett
 2. Gleder meg til å følge med!
  Selv om vi har fått større plass, så roter vi like mye.
  Tror oppskriften er så enkel som din - systemer - systemer og systemer. Lykke til med prosjektet!

  Klæm Siw

  SvarSlett
 3. Dette gleder jeg meg til å følge :) blir godt med litt mer plass, selv om det ikke blir stort som et palass :) ..litt rim der altså..

  SvarSlett
 4. Dette gleder jeg meg til å følge :) blir godt med litt mer plass, selv om det ikke blir stort som et palass :) ..litt rim der altså..

  SvarSlett
 5. Godt å se at andre klarer å få fingeren ut av der-du-vet og begynne på selve jobben. En vakker dag skjer det nok noe hos oss også, selv om arealet er stort nok i utgangspunktet...

  SvarSlett
 6. Så spennende, gleder meg til å se hvordan det blir ;)

  SvarSlett
 7. Lykke til i byggeprosessen. Gleder meg til å følge dere videre :)

  SvarSlett
 8. Spennende tid dere har forran dere. Gleder meg til å følge med på ombyggingen.
  Lykke til :)

  SvarSlett
 9. Hei, hei! Så koselig hilsen du har lagt igjen inne hos meg. Lampene på soverommet er faktisk originale, kjøpt og levert av Jan Egil med butikken Brocante i stensberggt i Oslo. Ikke så aller verst pris heller, og fantastisk sørvis! (Vi betalte 1700 kr for den store taklampa og 750 pr stk for de små lampene ved senga. Da hadde han skikkelig piffet de opp og skiftet til nye stoffledninger og gode greier. Men du og du, så spennende med byggeprosjektet deres! Skjønner godt at det skal bli deilig med mer plass. Gleder meg til å følge byggeprosessen videre. Måtte le når jeg leste at hele familien er i sving med arbeidet i riving av den gamle muren, knis! Legg ut bilder videre også da. Sånne store endringer som detta er GØY å følge med på. God helg og sommer til deg. Klem fra Beate

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...