tirsdag 6. august 2013

Lag på lag

Å bygge om på et så gammelt hus er ganske morsomt, å avdekke alle lagene. Snekkerne har begynt på reisverket, så ytterpanel og takplater må fjernes slik at snekkerne kommer til og får forankret reiserket der de skal.

Eternittplatene på taket måtte av, i allefall de nederste radene (verneutstyret kom fram etterhvert altså, etter de første testene av hvor hardt de satt fast)

c

Vi visste at vi det fortsatt ligger gammelt panel under det "nye" fra 50-tallet, men vi visste ikke at det var så vakkert! Nydelig solsvidd skyggepanel som lukter godt av tjære. Her i Trøndelag er det nok tjære som skal til for å få en slik farge.
  
  

De gamle bordene under takrennene er der fortsatt også, det har tydeligvis vært grønnmalte. Tenk så fint med brunt panel og mørkegrønne detaljer (jeg er ikke alt for begeistret for den gule fargen, men med verdens beste nabo på over 80 er det ikke fargen på huset man begynner å lage styr rundt)
 

Det lille vinduet er plassert i trappeoppgangen, jeg har alltid trodd det var det eneste originale vinduet som var igjen fra 1918, men det passer faktisk ikke inn i den vindusåpningen som er i det gamle panelet. Kanskje de bare satte inn noe annet gammelt da de byttet panel i 50-åra.

 

Lag på lag... gammelt panel, papp av ulike årganger, halvgammel tapet (den er faktisk fra 1991...), nytt golv ute, nytt panel. Mange lag etter så mange år!

 

Og reisverk! ENDELIG er det oppe i første etasje, så vi får en slags følelse av hvordan rommene blir. Gangen blir STOR, gleder meg til å ta den i bruk. Når vi blir gamle kan vi lage et lite bad der, og sett inn dør mellom de to stue-delene hvis vi trenger soverom i første etasje. Smart, ikke sant?


Og slik blir utsikten fra et høyt stuevindu. Jeg synes det er ekstra moro å de den fordi det aldri har vært noen vinduer på den veggen før.


Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet, og henge med i utvikling og panlegging av alle de små detaljene som bidrar til at dette blir akkurat slik som vi vil... Spennende tider!

2 kommentarer:

  1. Så gøy med alle lagene! Gleder meg til å følge med fremover.

    SvarSlett
  2. Hei!
    Oi, her skjer det ting!! :-D Gleder meg til å følge med på denne prosessen. Kanskje jeg kan få komme på besøk og etterhvert, men ikke sikkert jeg kommer til å kjenne meg igjen da he he ;-) Det er spennende og utfordrende å bygge nytt på gammelt. Mye rart (og fint!) som kan dukke opp.
    Klem fra Gunn-Anita

    SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...