tirsdag 20. august 2013

Det store hullet

...eller stort og stort, fru Blom. Det føles nok større enn det er, men når noen bruker motorsag og sager hull i taket på huset føles det nokså dramatisk.


Døra til trappa er borte, og snekkerne har saget en lang spalte i skråtaket for de nye bjelkene som skal bære skjøten mellom det gamle og det nye taket. Det ser kanskje ikke så ille ut på bildet, men det føltes ganske uggent å stå nede på kjøkkenet og høre at saga gnog seg gjennom treverket.


Det ene soverommet hadde fine trekte strie-tak, det var nokså trist å rive det ned. Allikevel må det til, skråtaket er tross alt det vi vil ha vekk for å få større plass.


Skilleveggene der oppe er også på vei ned, og vi har fått inn støtter som holder den gamle himlingen oppe. Himlingen skal heldigvis få stå, sammen med deler av den gamle skilleveggen. Det neste på lista er rupanelet i skråtaket, det skal far i huset rive ned seinere denne uka.


De gamle tregulvene skal vi beholde, og selv om trappa skal flyttes slik at den etterlater seg et hull, skal vi prøve å lappe på det. Jeg har et håp om at vi kan beholde det gamle gulvet i den nye gangen (gulvet som nå er heeeeeeelt innunder skråtaket), men der er har de ikke brydd seg med å legg gulv helt ut til endene. Så vi får se, det er vel grenser for hvor mye lapping vi vil ha, til syvende og sist.

Puh! Det går unna her. Nå har snekkerne lagt fuktsperre (eller noe sånt) over hullene, skjøten mellom takene og de nye takstolene, så det regner i allefall ikke inn i kjellern lenger. Det er jo et stort framskritt. I tillegg er det tørt utenfor den midlertidige inngangsdøra, og det er deilig.

Planen videre er at de skal få tak og vegger tette, før de begynner på det innvendige. Selv skal vi etterhvert rive ut stua og kjøkkenet, men det får vente litt enda. Vi bor jo tross alt her fortsatt...

3 kommentarer:

 1. Så spennende prosjekt :)

  Ha en finfin Onsdag-
  Klem Jatte♥

  PS: Bli gjerne med på give away inne hos meg, du kan vinne gavekort!;)

  SvarSlett
 2. Kjempespennende å følge med på prosessen:) Dere er tøffe som bor oppi byggeprosjektet:) Lykke til:)
  Trine

  SvarSlett
 3. Ouæææh! Skjønner godt at det var nifst! :-/ Men det blir VELDIG bra, da! :-D

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...