fredag 6. september 2013

Skatter på kvisten

Huset vårt har blindloft - helt øverst er det en kvist vi ikke har tilgang til. Naboen har riktignok ei luke, inni et skap i gangen, de lagret visst illegale aviser der oppe under krigen. Det var neppe lettvint å komme seg opp dit, så nabokona på noenogåtti har ikke vært der oppe på mange tiår, tror jeg.

Nå er det slutt på hemmelig loft. Mønet på tilbygget går opp over kvisten. Snekkerne kappet røret som lufter kloakken da de la nytt tak, og da vi begynte å kjenne kloakklukt inne i huset sagde mannen hull i det gamle taket for å fikse problemet. Og jammen fant han etterladenskaper etter naboens svigermor der oppe (nabofamilien har bodd i huset helt siden det ble ferdig i 1919) 
I tillegg til gamle varevinduner lå det to gamle lampeskjermer der. Jeg tror kobber-saken har potensiale, men er litt skeptisk til den andre (den er veldig tynnslitt og skitten). Det lå også en gammel trykksak der oppe, stukket inn bak en planke. Motstandsavisene var jo ulovlige under krigen, mulig marxisitiske pamfletter var uglesett etter krigen? Noen som vet?


Det har skjedd store ting i andte etajse den siste uka også, det er rene ballsalen der oppe nå. Jeg har vært hjemme med bronkitt hele uka, og i går var det mye skrammel og bråk her! Når vi kommer opp trappa nå, ser det sånn ut:


Jeg har blitt litt mer vant til at snekkerne gyver løs på huset vårt med motorsag, men er ikke helt fortrolig med det. Heldigvis var vel dette siste runde med panelmassakre.


Nå kan jeg se ned gjennom gulvet, både ned i den gamle og den nye delen av huset. Det føles jo i grunnen litt feil å kunne kikke ned gjennom etasjene...


Det blir mange rare vinkler i dette huser... badet kommer akkurat under skjøten mellom takene (ikke der du ser på bildet, men på den andre siden, bak der jeg sto og tok bilde). Det går ut og inn, det er knekk mellom takene, så det skal bli spennende å se hvordan det ser ut når det er ferdig.


Og så blir der møkkete. Veldig møkkete. Jeg er syk og orker ikke gjøre stort, mannen er heller ikke i form, men må ta jobben med å bli kvitt kilosvis med sagmugg, gammel takpapp, muselort og hundre år gammelt støv.


Ja, ja. Det går bra med oss altså, vi har det fint med å bo i første etasje enn så lenge, men vi skulle gjerne vært kvitt bronkitt og forkjølelse og sånt. Og litt støv, kanskje. Når formen blir bedre skal jeg i det minste støvsuge litt nede. Eller sette en av ungene på saken.

Nå skal jeg legge med ned på sofaen, og se om jeg kan hvile vekk litt bronkitt. Etter en kopp kaffe og eplekakerester. Det blir bra, tenker jeg. Mange timer til ungene kommer hjem, og jeg er sliten av å gjøre ingenting.

3 kommentarer:

  1. Stoffet i den med frynsene så utrolig kult ut da, men det er sikkert ikke til å berge?

    SvarSlett
  2. Ai ai, her blir det forandringer! Spennende tider :)) riktig god bedring også.

    SvarSlett
  3. Oppussing er slitsomt! Både når man gjør det selv og når man har andre til å gjøre det. For det støvet... Det legger seg overalt! God bedring til deg, håper formen din kommer seg!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...