fredag 4. oktober 2013

Det tok visst litt av med denne rivinga...

Jeg trodde jo ikke vi skulle rive ut så mye som dette her. Nå er all innmaten fra huset så å si borte... Når vi først var i gang, kunne vi jo like gjerne legge nytt golv i hele stua, sånn at det ble likt. I samme slengen kunne vi jo like gjerne legge varme i gulvet der også, og veggene var dessuten veldig slitne. Spikerslagene fra de gamle platene trakk igjennom tapeten og malingen vi la da vi flyttet inn, og lagde nokså ukledelige "fregner" på veggene.

Dessuten skulle helstgolvet vært stivet av oppe, slik at de slapp å "henge opp" badet i tak-konstruksjonen. I tillegg må jo bæringa av det nye taket ligge an mot noe, så når vi nå allikevel skulle gjøre så mye med første etasje, er det vel like greit å sette opp usynlig bæring inni veggen. Noen rør skal jo også trekkes ned fra 2.etasje til kjeller, og det er jo fint om de også går inni veggen i stedet for å måtte kasses ut på innsiden av rommet...

Alt dette gjør utsikten fra stua til kjøkkenet (der vi bare skulle flytte døra og sette inn noen nye skap) og gangen (OK, gangen skulle gjøres helt om uansett) ser sånn ut (mobilbilder, kameraet har en tendens til å bli avglemt når vi stikker over for å sjaue):Stua (der vi bare skulle legge ny gips oppå det gamle) ser sånn ut:...men i dag skal vi ha mønsås-fest sammen med snekkerne, og de har begynt å bygge opp nye vegger og sånt. Jeg tror de er ferdige med alle forsterkigene, og jeg gleder meg til å se hva som har skjedd siden sist. Det har visst kommet opp noen skillevegger i anrte etasje, og det har forsvunnet noen kjøkkenskap og andre greier.

Forøvrig kan jeg innrømme at det er litt slitsomt å holde på med dette. Vi bor hos mamma og pappa nå, det er kjempekoselig, men det er jo ikke hjemme. Gleder meg til det blir så ferdig at vi kan flytte tilbake. Satser på at vi kan komme hjem når bad og kjøkken er tilbake på plass, og rommene oppe sånn noenlunde ferdige.


Ooooog jeg holdt helt på å glemme det MORSOMME jeg har gjort, jeg har nemlig plukket ut fliser og alt det andre som skal inn på det nye badet. Gøy, gøy, gøy! På veggen skal vi ha blanke hvite 10x20-fliser med bittelitt skrå kant. Ikke mye, bare bittelitt, så det blir litt liv i veggen:

Blanco brillo fra Right Price Tiles
Jeg har plukket ut vask, toalett og kran også, men vi må høre hva slags pris vi får før vi bestemmer oss (jeg var bittelitt ukritisk til pris på det jeg plukket, så det kan hende vi må moderere oss litt...) Kommer tilbake til saken når vi vet helt sikkert hva vi ender opp med.

Og så lurer jeg på en ting: vet noen hvor man kan få tak i sekskandede gulvfliser? Jeg ser det jo overalt på nett og sånn, men det er visst ikke så lett å få tak i. Kom gjerne med tips om du har sett det noe sted!God høstferie! Nå som det blir littegranne roligere dager kan det jo hende jeg får knipser ordentlige bilder av huset, i stedet for crappye telefon-bilder.

3 kommentarer:

 1. Oi, oi, for et arbeid! Dette kommer til å bli bra, stå på! Spennende å følge med på prosessen :)

  SvarSlett
 2. Hehe...her skjer det ting ja! Deilig å slippe å bo midt oppi det da!
  Selv om det sikkert blir utrolig deilig å flytte hjem igjen når ting er i orden...

  Lurer på om jeg har sett slike fliser du snakker om hos Fagflis. Verdt å sjekke i allefall.
  Lykke til videre! Skulle ønske det var meg som kunne ta ut alt på nytt til badet,
  her gikk det litt over stokk og stein da vi måtte ta alle avgjørelser på en gang ;)
  Masse lykke til videre!

  Klæm

  SvarSlett
 3. Oioioi, det kan man kalle å balle på seg ja! Men da blir det jo ekstra deilig når alt blir ferdig!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...