lørdag 19. februar 2011

Å holde orden når plassen ikke er stor

I dag har vi hatt ryddedag. Hverdagene går fort, og når sykdom etterfølges av urolige netter på grunn av nye små jeksler, blir det gjort minimalt på hverdagene. Nå har vi vinterferie, og ting må på stell før vi reiser bort til uka.

Med bad og vaskemaskin i kjelleren og soverom i 2.etg samler det seg gjerne opp litt ymse der nede i dypet. Og i trappene... Nå er alt oppe i dagslys og skal ryddes på plass

sengeplass for 2 store og 1 liten - full av klesvask!

mellomste rydder - det trengs!
det er jo greit med reine klær da... inn i skapet med det!

Resultatet er heldigvis verdt det - nå har mor og 3 barn ryddet, mens far har vasket. Herlig!
minstemor sover søtt etter ei stri økt

De to store har fått orden på sitt rom også
En stor del av hemmeligheten med å holde orden på fem personer på to soverom: skap skap skap skap skap skap skap. Samt oppbevaring i alle fasonger: esker, kasser, bokser, puffer, poser og bagger.
pax og billy fra IKEA med plenty oppbevaring på toppen
ungene har også IKEA-skap og -hyller
Soverommene er i 2.etasje, og du må gjennom vårt (minstemors, mannens og mitt) rom for å komme til barnerommet. Alle veggene inn mot naboen er fylt opp med PAX garderober og Billy bokhyller fra IKEA. Det går opp nesten på centimeteren!

Mellom rommene er det en brannmur og en pipe som stikker inn i rommet, der har vi satt inn grunnere skap slik at skapfrontene allikevel flukter med de dype skapene ved siden av. 

Skrå-taket går helt ned til gulvet, men til gjengjeld er det 280 cm opp til himlingen. På toppen av skapene oppbevarer vi klær og sko som ingen bruker akkurat nå. Merkede kasser er viktig!!

I begynnelsen brukte jeg pene mønstrede esker fra IKEA, men de gikk i stykker alt for fort, så nå går vi for flyttekasser. Gamle kofferter gjør også nytta om man vil ha det litt penere - julepynten vår bor i gamle kofferter, arvet eller kjøpt på loppis.

7 kommentarer:

 1. Hei:)
  Velkommen til deg!
  Denne bloggen elsker jeg Allerede - jeg syns det er fantastisk at du blogger om dette.En stor familie med liten plass. Bor på liten plass selv - har bla ikke dør inn til soverommet og ingen gang.MEN bor alene da.. :) Godt med en skikkelig virkelighetsblogg - for det er mange av deres og mitt slag :)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. likte kjempegodt den løsningen mellom de to barnesengene..skap nok til begge to, på samme rom, men samtidig en "alenesone" det beste av begge deler ;)

  SvarSlett
 3. Kjære søteste venn!
  Jeg er så stolt av denne bloggen altså!
  Du er så dyktig! Dette med sortering og oppbevaring, det kan du. Og så flott at du deler kunnskap og bilder ut til folket. Vi kan ikke få for mye av dette.

  Herlige, herlige bilder.
  Loveju so masse!

  SvarSlett
 4. Velkommen til bloggverdenen, kjære Anne Camilla! Gleder meg til å følge med deg. Må si du har valgt et treffende konsept! Kjempespennende å se hvordan dere løser plassutfordringen! Det kommer til å gi en masse tips til alle og enhver!

  Klem klem,
  camilla jin

  SvarSlett
 5. Her gleder jeg meg til å følge med videre:)Ha en fin uke

  SvarSlett
 6. Heisann!
  Fant deg via skjønne Romantisk Retro, og detta e ein plass eg kan trives ser eg :o)

  Glede meg te å følga deg videre!

  SvarSlett
 7. Mm, vi er nokså fornøyd med soverommet - det er jo stor gulvflate der inne (over 20 kvm tror jeg) og høyt under taket, så volumet er ikke så verst ;) Merker dog at eldste har behov for litt "egen-plass" - så jeg skulle ønske at vi hadde hatt et ekstra rom et annet sted, en kjellerstue eller noe sånt. Men men, vi får ta den plassen vil har, og så se om det blir mulig å bygge ut etterhvert.

  Takk for koselige tilbakemeldinger fra alle - det er veldig moro å se at det jeg skriver har interesse for andre enn meg selv ;)

  Og hei på deg Camilla Jin! Alt for lenge siden sist, mange klemmer din vei!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...