søndag 15. mai 2011

Ute i god tid! (for en gang skyld)

 
 
For en gang skyld er jeg tidlig ute, og har tenkt å unngå å stryke skjorter til lang tpå natt 16.mai. Kanskje jeg kan gjøre noe så hyggelig som å dekke et fint 17.mai-bord istedet. Det hadde vært noe nytt.

Nå er alle deler til bunader gjort rede for. Det eneste som manglet var bunads-skjorta mi.... Den ligger hos moster nevnt lenger ned i innlegget, og det hadde begge glemt. Heldigvis hadde jeg en ekstra skjorte liggende (igjen: takk til moster!!!) Gulede skjorter ligger i bløt, de andre er i vaskemaskina med blenda og vanish (etter instrukser fra folkemuseums-drakt-ekspert-moster (i allefall blenda, spurte henne ikke om vanish var ok... men satser på at det går greit) ).

En gammel liten strikke"bunad" med tilhørende jakke er skylt opp og henger til tørk og søljene ser fine ut. Regner med at nyvaskede linskjorter blir så glatte og greie at de ikke trenger strykes, hurra!

Nå trenger vi strømper til jentene, sko til eldstemann, og så skal jeg vaske noen flagg. Jepp, du leste riktig. Jeg har nemlig noen loppis-flagg som ikke ser helt bra ut... og jeg liker gamle bomulls-flagg bedre enn de nye syntetiske man får kjøpt nå om dagen. Tror det mangler noen stifter også.

Er du i rute til 17.mai?

10 kommentarer:

 1. Her er ikke alt klart, står mellom to antrekk da jeg ikke har bunad :( Men det ordner jeg imorgen da jeg skal på senteret og kjøpe en bluse jeg har holdt av - Pavlova skal bakes imorgen også, men er bare kos det også :))

  Ha en nydelig 17.Mai og uke-
  Klem Jatte♥

  SvarSlett
 2. Ehm, nei.... :)
  Leiligheten ser ikke ut (legger gulv), jeg har ikke kjøpt en eneste uteplante, jeg aner ikke hva jeg skal ha på meg (som vanlig) og jeg skal i tillegg være planleggingsdag-dagmamma i morgen. Men klærne til Alma på 3 er i boks! :)

  Men det blir nok 17-mai læll ;)
  Fin søndagskveld!

  SvarSlett
 3. Nei, jeg er ikke klar...
  Strever mest med å få av malingsflekkene av fingrene... Jaja, blir vel klar til slutt...

  SvarSlett
 4. Sjekk her - et av de første blogginnleggene mine sommeren 2008 ;)

  http://dilldallsaant.blogspot.com/2008/08/blikk-og-snt.html

  SvarSlett
 5. Man blir alltid klar nok - og i år blir jeg klar og kanskje utvhilt i tillegg for en gang skyld. Det blir bra!

  Mat-planene blir nokså u-pretensiøse, vi går for bøtte-sodd fra Rema og grilling på skolen. Og masssemasse is, såklart.

  SvarSlett
 6. Bra at det er noen som er tidlig ute også ;)
  Har bare tenkt på 17 mai jeg, og flaggene aner jeg ikke hvor er..... Lost under flyttinga ;))
  Blir vel 17 mai i år også tenker jeg ;))

  SvarSlett
 7. Så flink du er, da! Jeg startet nå, jeg. -Eller....jeg kom nettopp hjem fra 17.mai-handlerunde. Penklær og slikt har jeg ikke rota fram enda...men så har vi minimalt med bunader. Vi har sånn ca ingen. :-P

  Du er flink! Skikkelig skikkelig!

  SvarSlett
 8. Etter at svigermor kom inn i bildet er jeg blitt mer ubevisst oppmerksom på å sjekke bunaden min. Før var jeg alltid på strømpejakt tidlig på 17. man. Og hvor ofte tror du jeg fant røde strømper på bensinstasjonen?

  Svigermor synes det er en glede å kjøpe bunader (på obs) og sko til ungene. Derfor får jeg en sms i god tid hvor hun lurer på om fjorårets antrekk fremdeles passer til ungene. Da må vi lette, finne og prøve. Passer det ikke, drar hun ut og kjøper nytt. Fantastisk! Så får vi se hvor lenge gutten som fyller 6 nå til sommeren synes det er kult å gå i bunad. Jenta vår, synger i kor 17. mai nå, og de har noe som er tilnærmet lik en bunad så hun tusler rundt i den fordi de har konsert om mårra og før borgertoget.

  Gubben skal få bunad til 40 årsgave neste år. Da blir det en bunadsglad familie til neste 17. mai. Har alltid syntes at menn i bunad er noe snacks, så det blir flott å se ;)

  Ha en hærlig, rolig, stressende, glad og morsom feiring sammen med dine! Klæm

  SvarSlett
 9. Så herlige bilder! Klar? Joda, blir ikke bunad på meg før neste år, amming og bunad er ingen god kombo. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 10. Leeenge siden jeg har vært innom deg nå, vennen. Alt for lenge siden!

  Jeg er, som du vet, langt fra klar til den store dagen. Men blir det ikke bunad, så finner jeg nok noe annet i skapet;)

  God 17. mai!

  klem, c

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...