mandag 10. oktober 2011

Marokko. Essaouira: Riad Baladin

Familien har vært på "stor reise" i høstferien - helt til Afrika! Spente unger og spente voksne på fantastisk ferie under ukjente himmelstrøk! Her kommer en liten smak av Marokko!

Vi landet i Marrakech - det tørreste stedet jeg har vært på - og kjørte bil i 3 timer til Essaouira. Da var det seint for tre små reisende, senga var eneste mål (etter et veldig kjapt pasta-måltid...) Vår første hele dag var virkelig den fuktigste jeg har opplevd uten at det faktisk regnet - Essaouira ligger ved Atlanterhavet, og havtåka lå tjukt over hele byen mye av dagen. Utrolig fascinerende!
 
Morgen-utsikt fra taket vårt på Riad Baladin. Havet er rett bak husene, og vanligvis veldig synlig, men denne dagen så vi ikke det minste lille glimt av det... Frokost ble inntatt på takterrassen, så måtte vi utforske huset. Vi bodde i en "Riad" - et tradisjonelt Marokkansk hus med åpen plass i midten og hus rundt.

Riad Baladin er to hus som er slått sammen, og det er bare helt utrolig lekkert! Utrolig inspirerende, jeg vet blant annet akkurat hva slags gulv og vegger et framtidig nytt bad skal ha...
 
Det ene rommet vårt hade rosa bad (over) mens det andre var rødt. I den ene "hagen" er det bygget et boblebad med et lite "hus" rundt, slik at man kan ta boblebad helt usjenert selv om det ligger i et av fellesarealene. Palmer rundt, såklart...

 
 
Riad Baladin har mange kriker og kroker, trapper og ganger, det er nesten som en liten labyrint, men etter et par dager fant vi stort sett fram på første forsøk.

Er det ikke vakkert? Vi elsket i allefall dagene her - midt i en passe stor, passe gammel, passe varm og passe eksotisk by. Fler glimt fra turen kommer seinrere, Essaouira og Riad Baladin var nemlig full av motiver (og gjett om mor ønsker seg "ordentlig kamera enda mer enn før...) Håper du liker den foreløpige titten!

1 kommentar:

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...