mandag 28. februar 2011

Et par problem-områder...

Etter å ha vært på vinterferie ei uke er vi hjemme igjen, og mor er full av pågangsmot - nå skal det røskes opp i to problemområder i stua! Ett lite - og ett litt større. Når det går mot lysere tider er det moro å finne på noe nytt - kjøpe en blomsterbukett, eller sette i gang med litt større prosjekter.

Selv om vi snart har bodd her i 11 år er det stadig endringer og nye behov som dukker opp. Enkelte løsninger er helt åpenbare mens andre må grubles litt mer på, og i dette tilfellet tror jeg jeg har ett prosjekt i hver kategori.

Den lille utfordringen er å få orden på "hjemmekontoret" mitt. Jeg driver min egen bedrift, og må ha en del papirer og andre saker og ting liggende her hjemme. Akkurat nå er alt stablet inn i ei hylle der det råder et salig kaos (et puslespill har jammen også lurt seg inn - enda det har en egen hylle...)Her må det systematiseres! I den ene hylla ser jeg for meg brevordnere med åpning på langsida, sånne brevhyllegreier som kan stables oppå hverandre. I tillegg kan jeg kanskje sette inn en ny hylleplate (takk til IKEA som fortsatt lager BILLY ;) ) Øverst må jeg rett og slett arkivere alt som er eldre enn 2010, og kjøpe noen nye permer.

Den litt større utfordringen er stereobenk-området. Da vi fikk vegghengt TV tenkte jeg å fjerne hele greia og få et litt mindre møbel som bare rommet PCen, forsterker/tuneren og digi-boksen. Nå heller jeg mot å få tak i et større møbel som kan romme nevnte dingser + skriveren + noen oppbevaringskasser/skuffer/kurver.

 


Her er de største utfordringene høyttalerne og boksene inni benken. Særlig PCen (til venstre) som er veldig mye dypere enn de fleste hyller.

Høyttalerne skal opp på veggen over vinduene - manne min har bestilt A510 fra Jamo i hvitt - det blir antagelig diskret og pent selv om veggene er litt gulhvite.

bilde fra JAMO

Nå må jeg finne en god løsning på plassen under TVn. Jeg har sett en nydelig benk hos RomantiskRetro, men lurer litt på om det blir litt for røft. Elsker denne benken allikevel - og kan jo la den inspirere meg!

Bilde fra RomantiskRetro

Det er også mye fint i "Galleri oppbevaring" hos Norske Interiørblogger -  masse inspirasjon å hente! Nå må jeg bare finne det som fungerer perfekt her - kom gjerne med innspill, tips og lenker! Oppfølging kommer garantert fra min kant også.

mandag 21. februar 2011

Smart oppbevaring

Jeg har jo bodd i dette lille huset i snart 11 år. Ettersom familien har vokst har vi måttet unytte plassen bedre og bedre, og etterhvert går det på autopilot. Nå har jeg tatt en liten runde i huset og knipset bilder av det jeg er aller mest fornøyd med, kanskje det kan være til tips og inspirasjon for andre?

sengeskuffer er en selvfølge!
dobbel bokhylle som romdeler - sengeskuffer - knagger

kommode med 3 skuffer - skrivebord under skråtaket
bokhylle med kurver, bokser, små kofferter etc...
skuffer, kiste, puff, "strømpe" og knagger
høy bokhylle bak skrivebordet
kofferter og esker oppå skapene
bildelist til barnebøker over senga
kurver, pappesker, knagger
stellebord, klessnorer og knagger over badkaret
bånd til spenner, krok og ørepynt rett på speilet
Vi tror jo stadig vekk at NÅ - nå er all plassen utnyttet, men så finner vi et lite hull som kan utnyttes bedre.


Hva er ditt beste tips for god plassuntyttelse? Kom igjen og del dine favorittløsninger!

lørdag 19. februar 2011

Å holde orden når plassen ikke er stor

I dag har vi hatt ryddedag. Hverdagene går fort, og når sykdom etterfølges av urolige netter på grunn av nye små jeksler, blir det gjort minimalt på hverdagene. Nå har vi vinterferie, og ting må på stell før vi reiser bort til uka.

Med bad og vaskemaskin i kjelleren og soverom i 2.etg samler det seg gjerne opp litt ymse der nede i dypet. Og i trappene... Nå er alt oppe i dagslys og skal ryddes på plass

sengeplass for 2 store og 1 liten - full av klesvask!

mellomste rydder - det trengs!
det er jo greit med reine klær da... inn i skapet med det!

Resultatet er heldigvis verdt det - nå har mor og 3 barn ryddet, mens far har vasket. Herlig!
minstemor sover søtt etter ei stri økt

De to store har fått orden på sitt rom også
En stor del av hemmeligheten med å holde orden på fem personer på to soverom: skap skap skap skap skap skap skap. Samt oppbevaring i alle fasonger: esker, kasser, bokser, puffer, poser og bagger.
pax og billy fra IKEA med plenty oppbevaring på toppen
ungene har også IKEA-skap og -hyller
Soverommene er i 2.etasje, og du må gjennom vårt (minstemors, mannens og mitt) rom for å komme til barnerommet. Alle veggene inn mot naboen er fylt opp med PAX garderober og Billy bokhyller fra IKEA. Det går opp nesten på centimeteren!

Mellom rommene er det en brannmur og en pipe som stikker inn i rommet, der har vi satt inn grunnere skap slik at skapfrontene allikevel flukter med de dype skapene ved siden av. 

Skrå-taket går helt ned til gulvet, men til gjengjeld er det 280 cm opp til himlingen. På toppen av skapene oppbevarer vi klær og sko som ingen bruker akkurat nå. Merkede kasser er viktig!!

I begynnelsen brukte jeg pene mønstrede esker fra IKEA, men de gikk i stykker alt for fort, så nå går vi for flyttekasser. Gamle kofferter gjør også nytta om man vil ha det litt penere - julepynten vår bor i gamle kofferter, arvet eller kjøpt på loppis.

fredag 18. februar 2011

Etter storm kommer stille

Når en har reist på jobb, to skal på skidag og en leveres i barnehagen ser det gjerne sånn ut når mor kommer hjem og skal ha et par timer hjemme-kontor før jobb-jobben:
Jeg har heldigvis tatt unna det verste, så blir det litt koseligere å komme hjem i ettermiddag. Nå synes jeg jeg fortjener dette (skal selvfølgelig bruke PCen til å jobbe på. Helt helt sikkert!):

torsdag 17. februar 2011

Alt i boks...

...eller kurv eller krukke. Når plassen er liten og mye står framme gjelder det å pakke det pent inn. Et godt tips for oss trangbodde er beholdere. En liten kurv med flux og tannkrem i vinduskarmen, kvitteringer i en saltbutt på veggen. Ladere i en krukke, lommetørklær i en annen, småtteri i en tredje

Heng opp! Radioen er festet under hylla med metallbånd

gjem det bort i kurver, krukker og bokser
hengende hyller og blomsterkrukke med kjøkkenredskaper
små bokser og glass samlet gjennom mange år
Kjøkkenutstyr har jeg gjerne lett tilgjengelig - jeg liker å lage mat! For å unngå støv henger det jeg bruker framme - resten ligger i skuffen. Knagger, kroker og små hyller finnes det også mye av hjemme hos oss. Det blir lettere å holde orden, rydde og holde det rent. Jeg har ikke akkurat støv på hjernen, men det kommer godt med når jeg får en rydde-raptus.

onsdag 16. februar 2011

Velkommen til seksti delt på fem!

Jeg har lenge tenkt på å skrive blogg. Som mamma til tre, kone, selvstendig næringsdrivende med alle interessene disse rollene fører med seg, skulle det jo være nok å skrive om. Da jeg gikk på skolen fikk jeg S på stilene mine og høre at "du blir nok noe som har med skriving å gjøre du!" Skulle tro løypa var lagt, ikke sant?

De siste årene har jeg tenkt og tenkt på alle de spennende tingene jeg skulle skrive om, de flotte bildene jeg skulle ta og alle de dype tankene jeg skulle dele... men det ble liksom ikke noe av.

Men så en dag - mens jeg bladde meg gjennom min gode venns An Magritts RomantiskRetro, så kom det til meg: jeg skal skrive om å bo trangt. Ikke om å ha en helt vanlig bolig for fem personer. Nei. Om å bo TRANGT. Retter sagt fem personer på 62 kvadratmeter. Det er hyggelig og intimt og alt det der, det byt på gleder, men også utfordringer.

Jeg har hørt begrepet "compact living" - det er visst den trendye betegnelsen på sånn vi bor, mange personer på liten plass i urbane strøk. Det er både trendy og miljøvennlig, visst. Derfor kommer bloggen min til å handle om både familieliv, miljø og interiør.

Så - med dette innlegget erklærer jeg Seksti delt på fem som åpnet - så får vi se hvordan det bærer avsted og om det jeg skriver vil fenge andre. Velkommen med på ferden!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...