tirsdag 2. oktober 2012

Oppbevaring - og tanker om blogging

 
 
 
Blogg-mojoen min har liksom vært borte en stund.
Jeg vet ikke helt hvorfor - vi holder på å planlegge påbygg,
ungene er i full fart,  tiden flyr...

Selv leter jeg etter ny jobb mens jeg avvikler firmaet jeg har drevet i mange år,
dagene bare raser avgårde, og jeg tenker at det jeg surrer rundt med ikke er
så innmari interessant for andre enn meg selv.

Det nye kameraet har jo fått lufte seg litt - det er så nytt og ukjent,
jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få det il å gjøre som jeg vil, og jeg synes
liksom at jeg plutselig må begynne å ta tusen ganger bedre bilder
nå som jeg har et mye bedre kamera.

Æsj altså.

Men i formiddag slo det meg plutselig - denne bloggen skal jo handle om
å utnytt plassen, bo trangt og alt det der. Selv om jeg ikke har så mye nytt
på gang akkurat nå, har vi jo funnet en god del smarte løsninger
som vi lever med hver dag.

Jeg plukket opp kameraet og jaktet etter oppbevaring, tror det er nok inspirasjon
til mer enn ett blogginnlegg, for å si det sånn....
Kanskje de kan være til inspirasjon for andre trangbodde eller barnefamilier elle
rotekopper med mer plass enn det vi har?

Kanskje bildene kan være til inspirasjon for deg? Jeg tror jeg må jakte videre på
inspirasjon for MEG, vi skal jo bli byggherrer, og jeg må finne fliser og vegg og tak og
farger og møbler og ta en million avgjørelser framover. Gøy, men regner med det
går med litt tid...

Håper bildene kan væreinspirasjon for deg, og kom gjerne med tips til fine steder
å se etter inspisrasjon. Jeg er litt overveldet og vet ikke helt hvor jeg skal begynne...

16 kommentarer:

 1. Masse smarte løsninger!
  Jeg tar de med uansett om vi får større plass nå. Det gjelder å ha system på tingene. Hvis ikke så blir det rot uansett hvor stor plass man har, tenker jeg...

  Lykke til med planlegging! Det finnes et par forskjellige fliser der ute, og lykke til med jobbjakt! Håper det finnes et par av de også!!

  Siw

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, orden må man ha - til en viss grad, i allefall. Vi får jo ikke noe palass selv om vi bygger på, men for oss blir der revolusjonerende :) Fra 35 kvm grunnflate til 55 er jo litt av et sprang - særlig når det skal bygges i 3 etasjer. Jeg gru-gleder meg!

   Slett
 2. Jeg synes det er akkurat det du skriver som er det flotte med bloggen din: Nettopp det at den handler om at ja, det er faktisk mulig å bo en hel (i våre tiders målestokk ganske stor) familie på ganske liten plass. Det er inspirerende, miljøvennlig og kult! Og jeg er helt overbevist om at du har en masse løsninger som, selv om du ikke tenker på dem som nye for øyeblikket, kan være veldig inspirerende for oss andre. Jeg elsket for eksempel bildet av mange kurver stablet oppå hverandre!

  Og så er jo det å tenke vinkling på bloggen en veldig fin måte å gå rundt i huset og lete etter fine fotomotiver og øve på å bruke det nye kameraet. Akkurat som du har gjort nå. Man blir sannsynligvis ikke en bedre fotograf av å titte på kameraet, selv om det er aldri så bra. Man må nesten ta bildene, og jeg vil ha flere, flere, flere av huset ditt! :-D For jeg digger både bloggen din og instagram-bildene dine!

  Det var dagens groupie-innlegg! *knegg*

  SvarSlett
  Svar
  1. Fine deg - jeg rødmer jo helt hver gang jeg "hører" fra deg. Det er liksom du som er den kule kreative av oss da vettu. Mange klemmer! Må treffes snart!

   Slett
 3. Hei,
  Synest du er god på smarte løysningar, oppbevaring og stabling, eg :) Det er reine kunsten å oppbevare når ein bur lite og trangt. Sjølv er (snart har vore) me fem delt på 65, og det har vore utfordrande å bu på denne måten, men vert jo mesterar i praktiske løysingar og til å stable i høgda, då ;) No flyttar me snart inn i nytt hus og til over dobbelt så stor plass, men mange metodar og løysningar vert nok med på flyttelasset, for dei er så innbudd at dei har liksom kome inn under huda på oss, trur eg. Den store utfordringa for oss har vore å legge tinga på plass...på sin faste plass, for ein har det alltid litt for travelt...og då vert det jo fort rot...uansett om ein har stor eller liten plass :)
  Bileta dine inspirerer absolutt!

  Ha ein fin dag!

  Dunnismor

  SvarSlett
  Svar
  1. Legge ting på plass, ja... Jentene mine på 3, 8 og 11 (samt jeg selv) har også den utfordringen. Men det går seg jo til, vi blir alle flinkere, selv om vi i perioder sklir fullstendig ut, hehe.

   Takk for fine ord!

   Slett
 4. Masse inspirasjon finner jeg her. Vi er 4 på 68m2 og som kreativ sjel har jeg altfor mange ting jeg skal ha plass til. Kanskje finner DU litt inspirasjon her på min egentlige jobb www.poulssonpran.no. Ellers anbefaler jeg http://www.ideastosteal.com/, http://boligmagasinet.dk/, http://nyttrom.no/ og selvfølgelig pinteret!

  SvarSlett
  Svar
  1. Wow, det var litt av en "egentlig jobb" - at jeg kan inspirere en som jobber med sånt er jo imspierende! Takk for det :) Og tusen takk for inspirerende lenker - skal benytte høstferien til å kikke litt på dem. Herlig!

   Slett
 5. Du er DRONNING av oppbevaring!! En kjempeinspirasjon!

  SvarSlett
 6. Jeg er veldig glad i bloggen din!
  Blir like glad hver gang du legger ut et nytt innlegg. Du er superkreativ til å utnytte plassen dere har til rådighet. Takk for at du deler.
  Anine

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig å høre - tusen takk! Skal se om det ikke kan bli litt fler blogginnlegg framover nå som høsten med mer innetid er tilbake igjen.

   Slett
 7. Synes bildene dine er superfine, jeg. Og veldig kjekt med oppbevaringstips. Vi er jo fire på 43 kvadrat, men vi flytter om en uke. Til en ny leilighet på 43 kvadrat... Så oppbevaring er alfa og omega! Kjekt å se hvordan dere gjør det!

  Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenk at dere bor så trangt - det er nok litt av en utfordring, ja! Vi har jo tross alt litt mer plass sånn i virkeligheten - boder i kjelleren samt noe plass under skråtakene som ikke "telles med" fordi det er så lavt, men vi bruker jo den plassen også. Og takk for kompliment - de varmer! Klem!

   Slett
  2. Utfordrende er det, men synes utrolig nok at det går bedre og bedre. Merkelig det der, hvordan man finner løsninger og liksom venner seg til å ha det sånn. Har heldigvis to små boder i kjelleren, så alt som ikke må være oppe stappes inn der. Og fin uteplass - det er gull verdt om sommeren!

   Slett
 8. Oppbevaring er veldig viktig for at ting skal fungere.
  Og det blir også bedre å holde det i orden.
  Her viser du mange flotte oppbevarings muligheter :)
  Er stadig på jakt etter å lage systemer..derfor der det inspirerende å se hvordan andre har det.

  Du - det med vasken på benk.Det fungerer ganske bra syns jeg, man søler jo ikke mere utenom en vanlig. Men vi har oljet benken og da går det veldig fint ;)

  Må være spennende å planlegge påbygg !
  Ha en fin dag :)
  Janne

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...