torsdag 17. mars 2011

Et lite bad for fem

Noe av grunnen til at jeg begynte nå blogge var jo å vise hvor greit det kan gå å bo trangt, så jeg bestemte meg for å ta en ny trangt-er-godt-runde. I dag står badet for tur!

Baderommet vårt er kanskje 3 x 2,5 meter, ikke all verdens gulvplass med andre ord. Takhøyden er heller ikke mye å skryte av, jeg tipper max 210 cm. Da vi flyttet inn var vi bare to voksne, men etterhvert som familien har vokst, har nye funksjoner og løsninger vokst fram. På det bittelille badet har vi plass til både badekar, toalett, vask, stellebord, en sitte-benk og diverse hyller, og vi synes det fungerer veldig bra.


Under vinduet har vi plassert benk og hyller, samt et lite overskap for det vil vil gjemme litt bort. Alt fra IKEA. Sittebenken er veldig grei når ungene skal kle på seg, og den gir også plass til kurver til undertøy og sokker. Hyllene til høyre og venstre har plass til strømpebukser, flere sokker og trøyer. Badet er i kjelleren, mens soverommene er i 2.etg, derfor er det greit oppbevare en del tøy på badet. Til høyre skimter du forhenget som er satt opp foran badekaret.

Siden vinduet er satt inn i grunnmuren er vinduskarmen dyp, og fungerer som hylle. Vinduet er av matt glass, så unngår vi bruk av gardin e.l. for å skjerme for innsyn.

Vask og underskap er også fra IKEA, selve servanten er laget slik at den har en hylle over krana, veldig kjekt! Den gir plass til tannglass og såpe - en veldig kompakt og grei løsning!


Stellebordet henger på veggen over badekaret, og er også fra IKEA (tror det har gått ut av produksjon dessverre...) Det har veldig kjekke oppbevaringslommer, og på veggen har vi selvsagt hengt opp diverse knagger til småplagg etc...

Under stellebordet har vi et "leke-nett" - dette er kjøpt spesielt for formålet, men et vanlig vaskenett med påsydde snorer eller hemper gjør nytta! Har du ikke et stellebord kan det henges på f.eks. sugekopp-knagger som festes rett på veggen.

Over badekaret har vi tørkesnorer, sammen med kleshengere på gardinstange gir de plass til det som må luft-tørkes. Om vinteren tørkes alt annet i trommel, mens om sommeren tørker vi alt utendørs. Døra har også knagger (sånne som bare hektes fast over dørbladet). Den skulle vært hvit, men den ble liksom aldri malt...


I speilet ser du hvor lite badet egentlig er.... Toaletter er under skapet til venstre. Smykkeskrin og esker for oppbevaring oppå skapet, hårspenner på fløyelsbånd på skapveggen (festet med en tegnestift), kroker med sugekopper på speilet og øredobber på speil-kanten.


Selv det minste bad har plass til litt hygge ;) Bladholder i sink, bilder fra en gammel kalender. I kroken bak toalettet er dorull-holder skrudd fast på veggen - så holder den seg på plass uten å velte eller være i veien.

Bildene er fra en gammel kunst-kalender, og for å unngå at fukt trekker inn, er glasset lagt i silikon i rammen. Deretter er bilde og passepartout av alminnelig billig kartong lagt på plass, til slutt en ny glassplate (fra en klips-ramme med samme mål som ramma) og en runde med silikon langs kantene på baksiden. Dette har holdt i 10 år uten fuktskader!


Vi har til og med plass til tøybleier på badet, godt stablet på toppen av hylla. Knaggene bak ble hengt opp før hylla kom, men gjør fortsatt nytta når det trengs litt ekstra opphengs-plass.

Mine tips for små og trange bad:
♥ heng opp det som kan henges opp! Sugekoppknagger er supre på speil og glatte flater som fliser
♥ ha god belysning
♥ hold innredning i lyse og nøytrale farger, frisk heller opp med tilbehør. Håndklær, dusjforheng og annet småtteri kan lett skiftes ut
♥ sørg for en sitteplass - i allefall hvis du har barn. Den kan kombineres med oppbevaring, eller være oppå badekaret (gjelder spesielt innebygde badekar som er stødige nok. Vårt badekar velster om du ser litt hardt på det)

Håper den lille baderomsrunden min kan være til inspirasjon for noen ♥ Jeg blir glad forkommentarer, og ekstra glad om du vil dele dine beste baderoms-tips.

15 kommentarer:

 1. For et inspirerende innslag!
  Vi var også kun to (mannen min og jeg) da vi flyttet inn i leiligheten vi har nå. Men to barn senere, så er den langt ifra så romslig som vi en gang inbilte oss:p
  Vi var ekstra begeistret for det "store" badet! ...jeg lurer på hvor det ble av?...

  Badet vårt er smalt men langt. Og jeg fant fort ut, spesielt med tøybleiebarn, at man sparer MYE plass ved å henge ting på veggene (til mannens store ergrelse:P ).
  Og etter at trollegutten ble født så har vi måttet flyttet ut en stor/lang kommode som ble brukt som oppbevaring/tv-bord/pult på soverommet og inn på badet, sånn at vi fikk plass til sengen hans. Så der står den, stor og ruvende. Men det rommer masse, les: alt tøybleiestæsjet, hehe.. så det funker:)

  SvarSlett
 2. Man blir i alle fall kreativ av å bo trangt :) Man må tenke alternative løsninger på alt... Kjempeinspirerende å kikke innom huset ditt :)
  Ha en fortsatt fin torsdag!
  Klæm Guri

  SvarSlett
 3. Her var det mange fine løsninger! Vi har samme problemet her, badet vårt er 1.30m X 2m men vi er foreløpig bare to som bor her da...lurer på hvordan det blir når vi blir flere! Du kan få et tips til ørepynt oppbevaring av meg :-) Spraylakker et rivjern i en fin farge så har du MANGE hull å stikke dem gjennom :-)Jeg har et gammelt av den flate typen som jeg har hengt på veggen :-) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Du altså, min komprimeringsdronning!
  Jeg blir så GLAD av å se bilder fra huset ditt.
  Drømmer at jeg sitter på do hos deg og leser
  Bo Bedre. ;)

  SvarSlett
 5. Hærregud ass, for en imponerende organisering!!
  Dere ruler virkelig! :D

  Og, selvfølgelig forventer jeg forskjellige tilbakemeldinger når jeg spør om råd, det er jo kjempefint! Men, poenget var jo egentlig at jeg IKKE spurte om råd! Hehehe... Men nå plages jeg med å skapdører her altså, det passer rett og slett ikke!! Søren... :P

  SvarSlett
 6. Herlig! Skulle faktisk ønske at vi hadde blitt boende lengre på ferre kvm, da var iallefall økonomien romsligere.

  SvarSlett
 7. Herlighet, organisering og oppbevaringsløsning på høyt nivå! Glemte visst å legge meg til som følger sist jeg var innom, så det må jeg gjøre nå :-)

  Ha en finfin kveld!!

  SvarSlett
 8. Jeg er så utrolig imponert over at dere klarer å gjøre så mye ut av så lite! Fantastisk bra at du har begynt å blogge om hjemmet deres! Du er jo en pionér innen "utnytt plassen"-konseptet!! :)

  klem, cj

  SvarSlett
 9. så bra utnyttet det var! jeg blir kjempeimponert!
  men..vårt bad er faktisk ENDA mindre! :) :)
  der kan man virkelig både sitte på do, holde fast en unge på stellebordet, vaske hendene i vasken samtidig! haha! men, hos oss er det også max utnyttet..og fungerer fint!
  eneste jeg virkelig savner, er pittelitt mer gulvplass, så vi kunne få plass til ei potte ;)
  optimismen lenge leve!

  SvarSlett
 10. Så flott at du blogger om å bo på lite plass - vi er flere i klubben! Her har du fått deg en ny leser!

  SvarSlett
 11. Hei! Dette var et godt utnyttet bad, ja!! Kjempemange lure løsninger som absolutt inspirerer. Vi har lenge vurdert en form for sitteplass på badet, men har ikke fått ut fingeren enda, nå skal det skje veldig raskt!
  Har lagt meg til som følger og kommer til å bla meg tilbake for å se mer av bloggen din ;)
  Ellen

  SvarSlett
 12. Så utrolig flink dere har vært til å utnytte plassen!!
  Inspirerende å se og lese om.

  SvarSlett
 13. Så bra dere har utnyttet plassen.:) Koselig bad :)

  SvarSlett
 14. Godt utnyttet! Jeg er litt misunnelig, synes dere hadde stort bad, jeg! Vi er fire på et litt mer begrenset bad, med skråtak over vasken, slik at speilet må være på siden og dusj der vannet renner feil vei. Stellebordet går ned over doen, og vi har et skoskap bak døren for sprayflasker, doruller og elektriske ting.

  SvarSlett
 15. Det er så kjekt å lese på bloggen din, mange gode ideer, men jeg slår deg uten tvil i minst bad,hehe, dere har et kjempe stort bad i forhold til oss! Vår gulvflate er på ca en meter og har ikke plass til benker eller noe som helst, derimot bruker jeg toalettet og stellebordet (som står klemt imellom dysjen og veggen!) til å plassere fra meg barn,hehe.

  missy_vikky fra tettinntil

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...