tirsdag 15. mars 2011

Vår i pelargon-krukkene

Du har kanskje lagt merke til de bustete pelargonene som har lurt seg med i tidligere blogg-innlegg? Alle mine pelargoner overvintrer i vinduene på soverommet og i gangen - der er det akkurat kaldt og lyst nok til at de klarer seg sånn noen lunde.

Nå kommer det nye skudd, og det er på tide med våronn i krukkene! Minstemor og jeg handlet inn god blomsterjord i går, så i dag var det bare å gyve løs! Gamle potter ble vasket og skrubbet med svigermors hjemmelagde linolje-såpe og en gammel oppvaskbørste. Lurt for å bli kvitt mugg og evt. plantesykdommer!

 

     


Ruskete planter med mye tørt har blitt ryddet opp i, lange strantne skudd er klippet av, gammel jord fjernet og ny. skikkelig god jord er fylt i alle krukker!

Nå venter jeg bare på at plantene skal skyte nye skudd - så skal alle topper knipes for å få fine og buskete planter. Slik så noen av dem ut for to somre siden - i år håper jeg de blir enda større og finere!

Har du pelargoiner som står og sturer i vinduskarmen? Nå er det på tide å potte om! ♥♥♥

Om du ikke har, kan jeg gjerne sende deg noen umerkede stiklinger - jeg mistet nemlig oversikten så alle ble blanet og mikset litt sammen underveis...

11 kommentarer:

 1. Det er så herlig når man kan begynne å se våren der fremme! Skal selv avsted å handle inn frø og jord og få litt skitt under fingrene i morgen tenkte jeg...

  Fin DIY på tøyposene forresten!

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Så flink du er :) Har ikke tålmodighet til å holde på med sånne saker jeg, men synes det er veldig fint å se på når de blomstrer :) Håper jeg får se det senere ;)

  Hilsen Guri

  SvarSlett
 3. Dette minnet meg på at jeg burde gjort det samme.... huff, tror jeg venter litt til.. :)
  Godt jobbet ;)
  Gratulerer med overstått bursdag til 2 åringen din også!
  Klem
  Lise

  SvarSlett
 4. Heisann og takk for koselig hilsen :)
  Så flotte pelargonier :) Jeg overvintret noen i fjor, men i år ble det ikke til. Det er jo så nydelige blomster!

  Ønsker deg en fin morgendag :)

  SvarSlett
 5. Mitt landliv: ikke sant det er herlig? Vi kjøpte tomtafrø også i går, samt et mini-drivhus jeg håper passer i soveromskarmen.

  Guri: tipper du har andre gode kvaliteter (gerilja-brodering f.eks ;) ) Det kommer helt sikkert bilder når de blomstrer også!

  Lise: det er jo ingen hast enda, verste som skjer er at man får fler stiklinger når man kommer så langt ;)

  SvarSlett
 6. Jeg blir så inspirert til "å lage vår" utfor min egen dør! men jeg er redd de ville fryst vekk da her fortsatt er snø og frost!

  *venter på våren!*

  SvarSlett
 7. Takk for koselig kommentar på bloggen - kjekt å kunne glede andre husmødre ;)

  Så flink du er som potter om! Får vårfølelse når jeg ser bildene dine. Herlig!

  Nyt dagen!
  klem

  SvarSlett
 8. Før likte jeg ikke pelargonier. Det var bare gammel-dame-blomst. Men nå har jeg jo blitt gammel dame selv, og ELSKER dem!! Hehe.
  Jeg har to små planter på kjøkkenet, men ønsker meg mange, mange flere!!

  Så fint med tips og bilder.
  Løøøveit!
  Løøøøveju!!

  SvarSlett
 9. Jeg har stiklinger som du (eller andre) kan få altså, det kan fint sendes i posten (eller bli med i bagasjen min når jeg kommer på besøk :D )

  Om noen vil ha, er det bare å sende en e-post til krusedull krøllalfa krusedull punktum net

  ♥♥♥♥♥♥

  SvarSlett
 10. Disse dro jeg kjensel på :D Den pelargonen med varigerte blad er Rosa Herregård :) Og hvis du fortsatt har den zonale med rosa blomst med mørkere rosa inni så er det venus om jeg ikke husker helt feil. Den med mørke blader, er enten black velvet rosa eller rød.

  Jeg kunne veldig gjerne tenke meg en stikling av rosa herregård om du har til overs :) Den har jeg ikke lengre.

  Vennlig hilsen Kristin
  (som du vet hvemn er ;) )

  SvarSlett
 11. Hei Kristin - så morsomt at du fant disse bildene! Kan du ikke sende meg en e-post (adressens tår på sida her, til høyre et sted) så skal vi ordne stiklinger, tror jeg har stående en hel haug i et glass i vinduet her.

  Klem!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...