onsdag 2. mars 2011

Enkel og deilig hverdagsmiddag!

En liten avveksling fra hus-og-interiør-skravvel: jeg elsker å lage mat, men sliter av og til med å lage gode (og sunne) hverdagsmiddager. Uka før vinterferien var jeg "i flyten" på middags-feltet, og her er et lite middagstips for travle småbarnsforeldre. Alt går på slump, så her er det bare å sleive i vei!

Kremet grønnssaksuppe med hvitløk (med eksotisk alternativ)
 +relativt sunne matmuffins: 

 Til suppa kan du bruke det du har liggende av grønnskaer - jeg hadde løk, selleristenger, hvitløk, poteter og blomkål. Du kan også bruke purre (gjerne det grønne), broccoli, søtpoteter, gulrøtter (må kokes ganske godt for å kunne moses, gir mye søtsmak), kålrot, squash, paprika og tomat (gjerne uten skall)... alt som kan kokes så det blir litt mørt. Poteter er alltid lurt for å jevne suppa litt.

Kutt løk og selleri i (små) terninger, surr i olje/smør med MASSE hvitløk
(jeg bruket sikker 5-6-7 fedd), til løken blir blank.
For en eksotisk vri kan du tilsette revet ingefør, koriander og spisskummen.
Tilsett oppskårne poteter og blomkål,rør litt og hell på vann til det nesten dekker.

Legg på lokk og la alt koke til det er mørt. Mos med stavmikser, tilsett melk eller fløte,
eller kokosmelk om du vil ha den eksotisk varianten.

Har du friske urter stående kan du finsnitte og ha det på toppen. Basilikum til hvitløksvariantern,
persille går til alt, koriander er deilig på den eksotiske varianten.
Prøv deg fram med det du har i potta!
-ok... ikke akkurat finsnittet kanskje...

Mens grønnsakene koker seg møre kan du slenge sammen en
muffinsrøre for matmuffins (det er kjempelettvint altså!!!)

Sett bollen på vekta - da kan du bare nulle ut ettersom du heller i ingrediensene. Jeg har veid opp
ca.400 g hvetemel (250g siktet, 150g sammalt fin). Er du tilhenger av spelt kan du bruke det i stedet. 
deretter 6 ss sesamfrø og 4 ss solsikkefrø (her kan du absolutt slumpe!!)
og 2 ts bakepulver
Smelt 100 g smør, ha 2 1/2 dl melk og 3 egg i et målebeger.
Bland det tørre og lag en grop, rør sammen egg og melk.
Hvis du skal ha ost i muffinsene river du ca.100 g valgfri hvit ost og blander i det tørre.

Lag en grop i det tørre, hell melk/egg og smeltet smør i gropen.
Bland alt, bruk ei stor metallskje, og rør minst mulig!! 
Røren kan være litt klumpete. For mye røring gir seige muffins.


Fordel i  muffinsformer, jeg ELSKER disse fra tupperware. Mindre enn vanlige former, og passelig barnestørrelse. Dessuten blir det fler muffins av røra ;)

Stek på 180 grader i 12-15 minutter, stikk en pinne i dem for å sjekke om de er gjennomstekt.
Bruker du silikonform kan du bare tippe dem ut av formen med en gang, bruker du metallformer kan du vente i 5 minutter. Eller ha i papirformer i gropene, så sitter de ikke fast. 

Voila! Hjemmelaget, sunn middag, klar på 30-45 minutter!

Nam nam!

Vel bekomme!

2 kommentarer:

  1. mmm matmuffinsene må testes ut!
    Lurer på om jeg må shoppe meg slike muffinsformer også! Kjempefine altså :)

    Håper du får en strålende dag!

    SvarSlett
  2. Hei på deg, i dag fant jeg den fine bloggen din. Så koselige bilder. Her vil jeg inn og lese mere. Legger meg til som følger jeg. Klikk deg gjerne inn på bloggbesøk til meg også om du har lyst. Ha en fin uke videre, hilsner fra Wilhelmines blogg.

    SvarSlett

Legg gjerne igjen noen ord - jeg elsker tilbakemeldinger fra dere som leser bloggen min

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...